Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, lovitură dură, după eliminarea de la Birmingham! Românca va fi expusă la Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 22/06/2023 la 18:51 GMT+3

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Magdalena Frech în turul secund de la Birmingham și a ratat șansa de a urca în clasamentul WTA. Românca este momentan pe locul 36 în ierarhia LIVE, dar ar mai putea coborî câteva poziții, ceea ce înseamnă că nu va fi cap de serie la Wimbledon.

Românca Sorana Cîrstea la Wimbledon 2017

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a pierdut în primul tur la Roland Garros, în fața italiencei Jasmine Paolini, iar acel eșec poate avea urmări importante pentru restul sezonului. Înaintea sezonului de iarbă, românca a coborât pe locul 38 WTA și spera să urce câteva locuri printr-un parcurs bun la Birmingham.
Nu a fost cazul, pentru că sportiva noastră a fost eliminată în runda secundă de Magdalena Frech, la capătul unei bătălii de peste două ore și jumătate. Sorana a revenit de la 0-1 la seturi, dar a pierdut în final cu 3-6, 7-6(1), 4-6, iar misiunea sa la Wimbledon va fi foarte dificilă.

Sorana Cîrstea nu va fi cap de serie la Wimbledon

În acest moment, Sorana este pe locul 36 WTA în ierarhia LIVE, dar ar mai putea coborî câteva poziții până la finalul săptămânii. Asta înseamnă că românca nu mai are nicio șansă de a fi cap de serie la Wimbledon, ceea ce o expune la a avea adversare dificile încă din primele tururi.
Grand Slam-ul londonez nu a fost niciodată favoritul Soranei. Deși a participat de 13 ori pe tabloul principal, a obținut numai 12 victorii pe iarba de la All England Club. Românca nu a trecut vreodată de turul 3 al competiției, fază în care a ajuns de 4 ori, ultima dată în 2021.
În acest moment, cel mai bine clasată jucătoare din România este Irina Begu (29 WTA). În mod normal, ea nu ar trebui să coboare mai jos de locul 32, ultimul care asigură statutul de cap de serie la Wimbledon. Irina va probabil favorită pe o parte a tabloului, mai ales că nu e exclus ca unele jucătoare din top 30 să se retragă înaintea competiției.
Grand Slam-ul de la Wimbledon va avea loc în perioada 3-16 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo