Novak Djokovic a început ezitant turneul de la Wimbledon, pierzând un set în duelul cu Soonwoo Kwon din primul tur, dar apoi sârbul și-a ridicat nivelul și i-a învins fără drept de apel pe Thanasi Kokkinakis și Miomir Kecmanovic, avansând în optimile de finală.
Victoria cu Kecmanovic a fost a 24-a consecutivă a lui Djokovic pe iarba londoneză, iar sârbul are toate șansele să continue această serie, fiind mare favorit în duelul din optimi cu debutantul Tim Van Ritjhoven. Olandezul de 25 de ani nu câștigase niciun meci în circuitul ATP până acum două săptămâni, când a surprins întreaga lume a tenisului prin cucerirea titlului la s-Hertogenbosch, învingându-l în finală pe Medvedev, în 2 seturi.
Cel puțin pe hârtie, Djokovic are toate șansele să ajungă în finală la All England Club, deoarece pe jumătate superiaoră de tablou doar Alcaraz, Sinner sau Norrie par a fi capabili de un rezultat mare în fața sa. Primii doi se vor înfrunta în optimi și câștigătorul ar urma să dea piept cu Nole în sferturi, dar experiența campionului ultimelor 3 ediții este mult superioară și va fi cu siguranță favorit.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
IERI LA 09:42
Citește și:

Mats Wilander crede că Djokovic poate rescrie istoria turneului de la Wimbledon

Mats Wilander, expertul Eurosport a făcut o radiografie a primelor zile de concurs de la Wimbledon și este convins că Djokovic are prima șansă la a se impune. Suedezul e de părere că Nole este chiar capabil să câștige încă 3 titluri la Wimbledon și să-i doboare astfel recordul lui Roger Federer, care a ridicat de 8 ori trofeul deasupra capului. Wilander l-a numit numai pe Rafa Nadal printre jucătorii care l-ar putea învinge pe Djokovic, dar a subliniat că acest lucru ar fi o surpriză.
"Cred că Djokovic are șanse mari să câștige. Cred că este de departe cel mai bun jucător pe iarbă și a fost așa în ultimii ani. Devine din ce în ce mai bun de fiecare dată când îl văd jucând. Îi este mai clar ce trebuie să facă pe terenul de iarbă, cum trebuie să se miște, când poate aluneca pentru a nu se dezechilibra. A înțeles perfect cum să se miște pe un teren de iarbă. Există șanse foarte mari să ajungă la opt titluri la Wimbledon și să ajungă la cele mai multe titluri de Grand Slam dintre toți. Dar, desigur, un Rafa Nadal continuă să ne surprindă", a spus Wilander pentru Eurosport.
Djokovic a câștigat de 6 ori titlul la Wimbledon, ultimele 3 succese venind la precedentele 3 ediții. Dacă va câștiga în acest an, Djokovic va deveni abia al 4-lea jucător din Era Open care adună 4 succese consecutive la All England Club, după Bjorn Borg (5), Roger Federer (5) și Pete Sampras (4). De asemenea, Nole l-ar egala pe american la numărul total de triumfuri (7).
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402371.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02