Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unde și-a așezat Carlos Alcaraz trofeul cucerit la Wimbledon și de ce a ales acel loc: "O nebunie să realizezi așa ceva!

Maria Olteanu

Actualizat 07/08/2023 la 11:19 GMT+3

Carlos Alcaraz, campion la ultimul Grand Slam, Wimbledon, își începe campania de la Toronto împotriva compatriotului său Bernabe Zapata Miralles sau a americanului într-o formă foarte bună Ben Shelton, după un prim tur liber, în așteptarea ultimului turneu de Mare Slam al anului, US Open. Înaintea turneului a declarat unde anume a așezat trofeul cucerit la Londra.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

După succesul de la Wimbledon, atunci când s-a impus în fața lui Novak Djokovic în finala turneului de pe iarba londoneză, Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial, sosește la Toronto pentru National Bank Open, acolo unde nu a câștigat până acum niciun meci la turneul ATP de 1000 de puncte.
Spaniolul a pierdut meciul de deschidere în fața lui Tommy Paul anul trecut, când turneul a avut loc la Montreal, și speră la rezultate mai bune anul acesta, când își va începe campania ca principal favorit, fie împotriva compatriotului său Bernabe Zapata Miralles, fie împotriva americanului aflat în plină ascensiune, Ben Shelton.
Alcaraz a dat asigurări că folosește toate sursele de motivație la începutul campaniei americane, dezvăluind sâmbătă presei că și-a așezat trofeul cucerit la Wimbledon în sufragerie, acasă, pentru că reușita sa este ceva ce nu ar vrea să uite curând.
"Am trofeul în sufrageria mea, așa că de fiecare dată când iau masa de prânz și cina cu familia meavăd trofeul", a declarat Alcaraz, citat de ATP Tour.
"Este ceva ce nu vreau să uit. Am avut doar o săptămână să mă gândesc la asta, nu prea mult timp la dispoziție. Cred că aveam nevoie de un pic mai mult timp, pentru că am realizat o nebunie", a mai spus spaniolul.
CITEȘTE ȘI:

Alcaraz și-a împlinit visul copilăriei odată cu câștigarea Wimbledonului

"Sincer, pentru mine, să câștig Wimbledon la 20 de ani este ceva la care am visat de când am început să joc tenis. A fost al patrulea turneu pe iarbă, așa că a fost total neașteptat. Așa că, pentru mine, este o mare realizare și este ceva la care trebuie să mă gândesc puțin timp", a mai spus campionul de la Wimbledon.
Spaniolul spune că încă îi este greu să creadă că a devenit dublu campion de Grand Slam la o vârstă atât de fragedă, dar a adăugat că a muncit din greu pentru a ajunge acolo unde este acum.
"Știu că totul a venit atât de repede. Turnee mari, două Grand Slam-uri și am doar 20 de ani. Știu că sunt atât de tânăr", a spus jucătorul de 20 de ani. "Este ceva pentru care am muncit pentru a fi în această poziție. Dar nu îți dai seama niciodată până nu ajungi să faci. Există momente în care mă gândesc la ultimul punct de la US Open, la ultimul punct de la Wimbledon și la alte turnee mari pe care le-am câștigat și încă nu-mi vine să cred, încă mi se face pielea de găină, așa că este o nebunie".
Turneul de Grand Slam de la US Open este programat în perioada 28 august - 10 septembrie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo