Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | L-a enervat la culme pe Djokovic, iar acum vrea să câștige marele titlu: "Sunt capabil, ar fi perfect!"

Irina Aldea

Publicat 28/06/2023 la 16:44 GMT+3

Jucătorul care l-a enervat la culme pe Novak Djokovic la Roma are de gând să câștige marele trofeu la Wimbledon anul acesta. Este vorba despre Cameron Norrie, care are visuri mari în 2023. Britanicul nu și-a ascuns niciodată ambiția, iar în fața publicului englez simte că are și mai multă putere, motiv pentru care va încerca să ajungă în fazele avansate și de ce nu, să câștige chiar trofeul.

Djokovic, privire "ucigătoare" pentru Norrie, la Roma! Sârbul, lovit în plin de un smash

În urmă cu câteva luni îl scotea din sărite pe Novak Djokovic la Roma, acolo unde trimitea în picioarele sârbului, întors cu spatele la fileu, un smash lovit cu putere. Azi, Cameron Norrie se pregătește de cel de-al treilea turneu major al anului, Wimbledon, acolo unde a ajuns la ediția de anul trecut până în penultimul act. Atunci, Norrie câștiga primul set în fața lui Djokovic, dar apoi le ceda pe următoarele trei destul de clar.
picture

Așa s-a calificat Djokovic în a 32-a finală de Grand Slam din carieră! Rezumatul partidei cu Norrie

Britanicul speră ca anul acesta, lucrurile să fie diferite, iar englezii îl susțin 100%. Roland Garros i-a lăsat un gust amar, cu o înfrângere dură suferită în fața lui Lorenzo Musetti, dar revenirea pe iarbă îl pune într-o dispoziție bună pe "Cam", care vine acasă pe o suprafață care îi vine mănușă, mai ales pentru stilul său de joc.

Cameron Norrie știe că e un jucător extrem de periculos pe iarbă, înainte de Wimbledon

Reverul lui, care sare foarte jos și de abia trece peste fileu, la foarte mică distanță; forehandul și serviciul îl fac pe Norrie să aibă încredere... și, într-un interviu pentru Sky Sports, a mărturisit care este ambiția lui: să ajungă din nou în fazele avansate de la Wimbledon și chiar să câștige trofeul.
"Întotdeauna am avut nevoie de puțin timp pentru a mă obișnui cu iarba de-a lungul anilor, și cred că rezultatele mele s-au îmbunătățit de la an la an. Anul trecut am avut un sezon pe iarbă foarte bun, cu un rezultat excelent la Wimbledon. Jucând din nou pe iarbă mă simt foarte bine, iar când vremea este însorită, este extraordinar. Este cel mai bun loc din lume.
Cred sincer că sunt un jucător periculos pe iarbă: Sunt stângaci, reverul meu ricoșează și rămâne foarte jos, iar eu concurez la cel mai înalt nivel, returnând multe servicii și folosindu-mi serviciul de stânga cât de mult pot. Pe iarbă, ceea ce contează cel mai mult este cât de mult te bucuri și te adaptezi la ea, precum și cât de mult reușești să pui presiune pe adversar, pentru că, în mod normalnu vei face break foarte des, încerc să petrec mult timp lucrând la retur, punând multă presiune pe adversarii mei, așa cum face Andy Murray", a spus Norrie pentru sursa citată.

Cameron Norrie vrea să cucerească marele trofeu la Wimbledon 2023

Pentru Norrie, semifinala de anul trecut reprezintă o motivație în plus: "Nu cred că s-au schimbat prea multe de atunci: În continuare am cea mai mare grijă în tot ceea ce fac, încerc să fiu cel mai bun jucător care pot fi și am aceeași echipă în jurul meu. Acel turneu m-a făcut să am și mai multă poftă de joc, vreau să îl retrăiesc. Sentimentul de a ajunge departe într-un Grand Slam m-a făcut să mi-l doresc și mai mult, iar acum simt că sunt capabil să fac și mai mult".
Norrie a vorbit și despre cum ar considera el că ar fi Wimbledon-ul perfect pentru el: "Este o întrebare bună. Să câștig Wimbledon ar fi perfect, dar trebuie să iau totul pas cu pas, știu că pot face asta. Nu vreau să fiu la cel mai bun nivel la Queen's, ci la turneele de Grand Slam. Să joc la cel mai bun nivel al meu și să-mi dau cea mai bună șansă posibilă la Wimbledon ar fi ceea ce trebuie să fac. Mai este un drum lung, foarte lung de parcurs dacă vreau să câștig, dar voi încerca să-mi ofer cea mai bună șansă posibilă", a mai spus Norrie.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo