Ashleigh Barty a obținut joi calificarea în semifinale la Turneul Campioanelor după victoria în fața Petrei Kvitova, locul 6 WTA, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. Barty este a doua jucătoare calificată în penultimul act la Shenzhen, după ce Svitolina a trecut în semifinale după victoria cu Simona Halep de miercuri.
Australianca a bifat în grupe două victorii și o înfrângere. Ea a câștigat meciul de debut cu Belinda Bencic, locul 7 WTA, scor 5-7, 6-1, 6-2, după aproape două ore de joc, iar marți a fost învinsă în trei seturi disputate de către Kiki Bertens, scor 6-3, 3-6, 4-6, după două ore și 11 minute de joc. În urma victoriei de joi, Barty se califică în semifinale din grupa roșie de pe prima poziție. Următoarea jucătoare calificată se va decide în meciul dintre Bertens și Bencic.

Ashleigh Barty, semifinală la debutul de la Turneul Campioanelor

Tenis
Final de an în tenisul feminin. Bornele unui 2021 cum nu a mai fost altul în circuitul WTA
19/11/2021 LA 08:39
Campioana de anul acesta de la Roland Garros este una dintre cele trei debutante la Turneul Campioanelor. Dacă la începutul sezonului competitional se clasa pe locul 15 WTA, Barty este acum lider mondial, cu trei titluri cucerite anul acesta, pe trei suprafețe diferite: Miami (Premier Mandatory, hard), Roland Garros (Grand Slam, zgură) și Birmingham (Premier, iarbă). De asemenea, Barty a cedat în două finale disputate în acest sezon competitional: la Sydney și Beijing.
În semifinale, pe Barty o așteaptă învingătoarea partidei Halep - Pliskova, care va avea loc vineri. Grupa violet e deja câștigată de Svitolina, astfel că partida Simonei va fi decisivă pentru stabilirea locului secund.
Tenis
Locul ocupat de Simona Halep în "clasamentul adevărului"! Poziție mult mai bună decât în WTA
03/11/2021 LA 12:00
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13