Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep, după revenirea fantastică împotriva Biancăi Andreescu: "Sunt mândră de mine"

Cristian Mihală

Publicat 28/10/2019 la 17:47 GMT+2

Simona Halep (5 WTA) a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor. A trecut în trei seturi, 3-6, 7-6(6), 6-3 de Bianca Andreescu (Canada; 4 WTA). Partida a durat două ore și 30 de minute, iar campioana noastră a salvat o minge de meci, înainte de a se impune. La final, Halep s-a declarat extrem de fericită pentru prestația avută.

Halep Andreescu

Credit imagine: Eurosport

Timp de un set și jumătate, partida dintre Halep și Andreescu părea că se îndreaptă într-o direcție clară. Totuși, constănțeanca a strâns din dinți și a găsit resurse nebănuite de a întoarce soarta meciului. La final, Simo s-a declarat extrem de fericită că a rezistat mental într-un meci de o intensitate deosebită și a ținut să le mulțumească celor din echipa sa.
"E o performanță fantastică doar să fiu aici. Sunt foarte mândră de mine și de echipa mea că am ajuns aici. Am avut un meci foarte greu, știam ce o să mă aștepte. Sunt foarte fericită că am reușit să câștig un meci, după perioada grea pe care am avut-o în ultimele luni", a spus Halep după victoria cu Andreescu.

Turneul Campioanelor, Simona Halep - Bianca Andreescu | Victorie uriașă pentru moralul româncei

Toate indiciile conduceau spre o victorie a Biancăi Andreescu, mai ales că aceasta era pe val, obținând rezultate fantastice în ultimele luni. De partea cealaltă, Simo a fost sâcâită de accidentări, evoluțiile ei de după câștigarea Wimbledonului fiind influențate de problemele medicale. Cu atât mai important e pentru Simona că a rezistat eroic în acest meci, care poate reprezenta un boost important la nivel de încredere.
"În fiecare meci am presiune și ador să evoluez astfel. Mă bucur că am reușit să joc atât de bine în fața unei fete cu 10 ani mai tânără, care a câștigat US Open. A avut un parcurs impresionant în 2019 și asta face victoria cu atât mai importantă", a mai spus Halep.
Shenzhenul s-a transformat în multe momente într-o galerie a Simonei. Pe lângă români, și suporterii chinezi au fost alături de reprezentanta noastră.
Văd multe steaguri românești, vreau să vă mulțumesc tuturor că ați venit aici. De asemenea, le mulțumesc fanilor chinezi. Am simțit iubirea voastră în această seară, vă mulțumesc | Simona Halep
În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) s-a impus în două seturi, 7-6(12); 6-4 în fața Karolinei Pliskova (Cehia; 2 WTA).

Clasamentul grupei Simonei Halep după prima etapă:

1. Elina Svitolina - 1 punct
2. Simona Halep - 1 punct
3. Bianca Andreescu - 0 puncte
4. Karolina Pliskova - 0 puncte

Programul Turneului Campioanelor

Marți, grupa roșie
Ashleigh Barty - Naomi Osaka (12:30)
Petra Kvitova - Belinda Bencic (nu înainte de ora 14:00)
Miercuri, grupa violet
Simona Halep - Elina Svitolina (12:30)
Bianca Andreescu - Karolina Pliskova (nu înainte de ora 14:00)
Joi, grupa roșie
Naomi Osaka - Belinda Bencic
Ashleigh Barty - Petra Kvitova
Vineri, grupa violet
Bianca Andreescu - Elina Svitolina
Simona Halep - Karolina Pliskova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo