Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse defilează la turneul de la Hamburg! Românca e în finală, după o victorie cu Dayana Yastremska

Irina Aldea

Actualizat 10/07/2021 la 15:42 GMT+3

Gabriela Ruse e în finala de la Hamburg! Sportiva noastră a trecut de Dayana Yastremska în trei seturi.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Ocupantă a locului 198 WTA, Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Hamburg după ce a trecut de Dayana Yastremska, ocupantă a locului 38 WTA (principala favorită a turneului), cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 59 de minute de joc.
Gabriela Ruse a cedat setul inaugural în fața Dayanei Yastremska cu scorul de 2-6, fără a avea prea multe șanse a reveni, însă în manșa secundă a revenit fantastic și a dictat punctele, cedând un singur game. În setul al treilea, Gabriela Ruse a obținut break-ul la 4-3. Yastremska a revenit imediat și și-a recuperat break-ul, dar nu a putut egala la 5, iar Gabi Ruse a obținut calificarea în finală.

Gabriela Ruse, performanță incredibilă la turneul de la Hamburg

Pentru marele trofeu, Gabi Ruse se va duela pe zgura din Germania cu învingătoarea partidei dintre Niemeier și Petkovic. Venită din calificări, Gabi Ruse a trecut la Hamburg de Liang și Shinikova în calificări fără să cedeze vreun set, iar pe tabloul principal le-a învins pe Teichamnn, Zaja, Collins, iar azi pe Yastremska, cedând două seturi.
Pentru calificarea în finală, Ruse va primi 13.224 de euro și 180 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Gabriela Ruse va urca 47 de locuri în clasamentul WTA și ajunge pe 151, cea mai bună poziție din cariera sa. Este prima finală de turneu WTA în care jucătoarea în vârstă de 23 de ani va juca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo