Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse, salt impresionant în clasamentul WTA după finala jucată la Palermo

Nicu Savin

Publicat 25/07/2021 la 22:51 GMT+3

Gabriela Ruse a pierdut finala jucată la Palermo în fața americancei Danielle Rose Collins. Românca a cedat în 2 seturi, scor 6-4, 6-2, dar parcursul său din Sicilia rămâne unul apreciabil, care îi aduce și un salt impresionant în clasamentul WTA.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Gabriela Ruse (137 WTA) avea 13 victorii consecutive în circuitul WTA înaintea finalei de la Palermo, contra mult mai cunoscutei Danille Rose Collins (44 WTA), semifinalistă la Australian Open acum 2 ani. Experința jucătoarei din Statele Unite s-a văzut în momentele cheie, impunându-se în final cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 46 de minute de joc.
Așadar, Gabriela Ruse nu reușește să câștige un al 2-lea titlu WTA în 2021, dar parcursul ei rămâne unul de admirat. Pentru Ruse, aceasta a fost a 2-a finală consecutivă, după ce și-a adjudecat primul trofeu din carieră în urmă cu 2 săptămâni, la Hamburg.

Gabriela Ruse, aproape de Top 100 WTA

După încă o săptămână excelentă, Gabriela bate la porțile Topului 100 WTA. Românca de 23 de ani a urcat 32 de poziții în ierarhia mondială, iar de mâine va ocupa poziția a 105-a.
În cazul unei victorii astăzi, Gabi ar fi urcat până pe locul 90 WTA, dar obiectivul de a intra între primele 100 de jucătoare ale lumii pare doar o chestiune de timp dacă ținem cont de forma tenismenei.
În Top 100 mondial, Romînia le va avea începând de mâine doar pe Simona Halep (10), Sorana Cîrstea (40) și Irina Begu (79).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo