Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stuttgart | Simona Halep - Aryna Sabalenka, în semifinalele turneului din Germania

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/04/2021 la 01:07 GMT+3

Simona Halep va juca în semifinalele turneului de la Stuttgart cu Aryna Sabalenka (22 de ani, 7 WTA). Meciul se va disputa sâmbătă (în jurul orei 19:30) și va putea fi urmărit livetext pe eurosport.ro.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în această seară în semifinalele turneului de la Stuttgart, după ce a trecut în două seturi de Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-4.
În penultimul act, campioana noastră va da piept cu Aryna Sabalenka, numărul 7 mondial. În sferturi, jucătoarea din Belarus s-a impus în decisiv în duelul cu Anett Kontaveit (25 de ani, 27 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-1.
Sabalenka și-a adjudecat primul set, scor 7-5, însă Kontaveit nu a renunțat la luptă și a revenit în joc. Estona a trimis meciul în decisiv, după ce a câștigat setul secund cu 6-4. Sportiva din Belarus a fost mai proaspătă în ultimul set și s-a impus cu 6-1.
Pe drumul către semifinale, Sabalenka le-a mai învins pe Zhang, scor 6-2, 6-2, și Friedsam, scor 6-4, 6-2.

Simona Halep - Aryna Sabalenka, în semifinalele turneului de la Stuttgart

Simona Halep și Aryna Sabalenka s-au mai întâlnit de 4 ori de-a lungul timpului, iar campioana noastră conduce cu 3-1 la capitolul confruntărilor directe. Jucătoarea româncă s-a impus la Shenzhen (2018), Cincinnati (2018) și Dubai (2020), în timp ce Sabalenka a câștigat partida de la Adelaide (2020).
După ultimul meci direct, de la Dubai 2020, din sferturi, Simona Halep nu s-a mai oprit până în finală și a cucerit trofeul.
De-a lungul carierei, Sabalenka a cucerit 9 titluri WTA.
În cealaltă semifinală de la Stuttgart se vor lupta Ashleigh Barty (1 WTA) și Elina Svitolina (4 WTA).

Simona Halep, în semifinale la Stuttgart! Prima reacție a campioanei noastre: "Asta e cheia!"

La finalul meciului din această seară, Halep a dezvăluit că "și-a învățat lecția", după ce Alexandrova câștigase ultimele 2 confruntări directe.
Campioana noastră se simte "puternică din punct de vedere mental" și spune că "serviciul meu a reprezentat cheia" în partida din sferturi:
"Știam că joacă plat și rapid, așa că trebuia să o fac să alerge mai rapid. Mi-am învățat lecția și astăzi am fost mai concentrată pe ce trebuie să fac pe teren. E întotdeauna dificil când câștigi primul set simplu, primele game-uri din setul doi sunt importante, așa că trebuia să fiu agresivă și să preiau conducerea.
M-am simțit puternică din punct de vedere mental, mă simt bine și e important că am câștigat împotriva a două jucătoare care m-au învins înainte. Sunt foarte mulțumită de serviciul meu și aceasta este cheia.", a spus Simona Halep, după calificarea în semifinale la Stuttgart, citată de spotmedia.ro.
Meciul Simonei Halep, din semifinalele de la Stuttgart, se va disputa sâmbătă, în jurul orei 19:30, și va putea fi urmărit livetext pe eurosport.ro.

LIVETEXT. Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4

  • 6-1, 6-4. Game, set & meci, Simona Halep! Românca se califică în penultimul act la Suttgart egalându-și astfel cel mai bun rezultat al carierei sale la Porsche Arena (semifinală în 2015 și 2017). În continuare, Simo se va duela cu învingătoarea partidei dintre Sabalenka și Kontaveit.
  • 6-1, 5-4. Simona Halep obține imediat break-ul și va servi pentru a se califica în semifinale.
  • 6-1, 4-4. Alexandrova obține break-ul și restabilește egalitatea în manșa a doua.
  • 6-1, 4-3. Alexandrova rezistă și se apropie la doar un game distanță de Simona.
  • 6-1, 4-2. Simona Halep își face serviciul și e la doar 2 game-uri distanță de semifinale!
  • 6-1, 3-2. Simona Halep rezistă în raliurile solicitante și obține break-ul!
  • 6-1, 2-2. Game de serviciu impecabil în dreptul Simonei Halep, care joacă din nou la nivelul din primul set după game-ul de serviciu cedat de mai devreme.
  • 6-1, 1-2. Alexandrova și-a mai intrat în ritm și leagă primele game-uri în meci.
  • 6-1, 1-1. Alexandrova obține primul break al ei în acest meci, după o dublă greșeală comisă de Simona Halep.
  • 6-1, 1-0. Simona Halep debutează și în setul al doilea cu break.
  • ÎNCEPE SETUL AL DOILEA
  • 6-1. Simona Halep nu mai stă la discuții și încheie manșa inaugurală după 22 de minute de joc.
  • 5-1. Alexandrova intră pe tabelă! Simona va servi pentru a încheia primul set.
  • 5-0. Excelentă inițiativă! Simona Halep se desprinde decisiv, iar Alexandrova va servi pentru a rămâne în acest prim set.
  • 4-0. Simona Halep mai reușește un break, iar Alexandrova pare că nu are nicio soluție în fața campioanei noastre.
  • 3-0. Debut excelent de meci pentru Simona Halep, care se distanțează la 3 game-uri în manșa inaugurală. Serviciul campioanei noastre se menține la cote înalte.
  • 2-0. Simona Halep obține primul break al meciului.
  • 1-0. Simona Halep își adjudecă primul game al meciului cu multă siguranță la serviciu. Excelentă alegere de lovituri în debutul partidei din sferturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo