Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan a fost eliminată în semifinale la Portoroz, dar e la cea mai bună clasare din carieră! Ce loc ocupă

Irina Aldea

Actualizat 17/09/2022 la 22:46 GMT+3

Ana Bogdan a avut un parcurs de vis la Portoroz, însă nu a reușit să treacă și de campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina. În ciuda înfrângerii, Ana Bogdan se va afla la cea mai bună clasare din carieră începând de luni.

Ana Bogdan

Credit imagine: Instagram

Ana Bogdan, a 65-a jucătoare a lumii, s-a oprit în semifinale la turneul de 250 de puncte de la Portoroz, Slovenia. Sportiva din Sinaia a fost învinsă de campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, cap de serie numărul 3 la turneul organizat săptămâna aceasta la Portoroz. În ciuda acestei înfrângeri, Ana se va afla la cea mai bună clasare din carieră începând de luni.
Jucătoarea din Kazahstan s-a impus cu scorul de 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute de joc, meci pe care l-a controlat de la un cap la altul. În marea finală de mâine, Rybakina se va duela pentru trofeu cu învingătoarea meciului dintre Katerina Siniakova și Anna-Lena Friedsam.
CITEȘTE ȘI:

Ce loc va ocupa Ana Bogdan începând de luni, după parcursul foarte bun de la Portoroz

Chiar dacă a fost învinsă de Elena Rybakina în penultimul act din Slovenia, sportiva din Sinaia va înregistra un salt important în ierarhia mondială, urmând să ocupe cel mai bun loc de până acum din carieră. Datorită parcursului din Slovenia, Bogdan a acumulat 982 de puncte și se află pe locul 53 în clasamentul WTA Live.
Românca ajunsese cel mai sus până pe locul 59 (11 iunie 2018). Pe lângă cele 110 puncte obținute la Portoroz, Ana va primi și 8.870 de euro. În ciuda înfrângerii cu Rybakina, anul acesta a fost unul excelent pentru Ana Bogdan, care a revenit, după 4 ani, între primele 70 din lume în clasamentul WTA.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo