Ultimul turneu Masters 1000 al sezonului 2020 se încheie cu o finală între capii de serie 3 și 4, Daniil Medvedev și Alexander Zverev, germanul reușind să îl învingă pentru a doua oară consecutiv pe Nadal, în condiții indoor (la fel ca în grupele Turneului Campionilor de anul trecut). Parisul va încorona un nou campion, duminică, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alexander Zverev își continuă neperturbat defilarea în ATP, ajungând la 12 victorii consecutive. Germanul a risipit amarul înfrângerii din finala de la US Open, în care a servit pentru trofeu, cu două trofee pe teren propriu, la Koln, în turnee de 250 de puncte, iar acum și-a asigurat un loc în finala de la Paris-Bercy, după un meci aproape fără greșeală în fața lui Nadal, pe care l-a dominat copios, trimițând 37 de lovituri câștigătoare - față de 17 ale spaniolului.
De partea cealaltă, Rafa Nadal a găsit de prea puține ori adâncimea necesară în raliu pentru a-i crea disconfort lui Zverev, a fost departe de standardul pe care l-a impus ani la rând la retur – capitol la care este considerat unul dintre cei mai buni din istorie și a arătat o vulnerabilitate crescută pe rever, abuzând de multe ori de slice (4 lovituri câștigătoare și 10 greșeli neforțațe).
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 5 ORE

Nadal, interzis la trofeu la Paris-Bercy

Nadal a luat un start lent în partidă, la fel cum i s-a întâmplat și în cele două dueluri împotriva conaționalilor Feliciano Lopez și Pablo Carreno-Busta, însă de această dată nu a reușit să mai crească intensitatea pentru a schimba soarta meciului.
Zverev a profitat din plin de o a doua tură pe lansare slabă a ibericului în start de meci, câștigând break la zero și punând în statistică cifre uluitoare: nouă dintre primele zece lovituri câștigătoare din meci i-au aparținut, iar până la prima schimbare a mingilor câștigase 55% dintre puncte contra primului serviciu al lui Nadal. Spaniolul a avut nevoie de aproape o jumătate de oră pentru a obține câteva reușite la retur, însă cele șapte puncte smulse pe lansarea lui Zverev au fost insuficiente pentru a-și procura vreo minge de break. “Sascha” a fructificat a treia minge de set, printr-o scurtă amortizată excelent.
Elevul lui David Ferrer, jucător cu șase victorii în carieră în fața lui Nadal, dintre care două în condiții indoor, a continuat să dicteze ritmul pe teren și în start de set doi. Zverev a reușit break-ul din nou în game-ul cu numărul trei, tranșând în favoarea sa cel mai lung joc al partidei, după o nouă evoluție apăsată la retur. La încheierea primei ore de joc, Zverev și-a procurat minge de dublu break (4-1), însă Nadal a parat seria de trei puncte consecutive a germanului, reușind să își apere lansarea și să rămână la distanță rezonabilă de favoritul patru de la Paris-Bercy.
Prima tresărire de orgoliu a lui Nadal a venit în al șaselea game al setului doi. Un raliu de 26 de lovituri i-a adus dublu break-point, însă germanul le-a anulat prompt pe ambele, mai întâi cu serviciu nereturnabil, apoi - insistând spre reverul advers, până când spaniolul nu a mai făcut față cu slice-ul. Zverev s-a desprins la 4-2, după două servicii pe care Nadal nu le-a putut returna în teren, obligându-l apoi pe jucătorul cu 13 titluri la Roland Garros să revină de la 0-40 pe serviciu și să anuleze alte patru mingi de dublu break (5-2).
Nadal a părut pentru câteva minute că poate obține avantaj în setul doi, profitând de o scădere a preciziei loviturilor lui Zverev, pentru a recupera break-ul și a egala la 4, germanul oferindu-i minge de break cu prima sa dublă greșeală în partidă și capitulând apoi după o execuție modestă, care a aterizat mult în afara suprafeței de joc.
Zverev a ridicat însă rapid nivelul de joc la nivelul arătat anterior, iar Nadal nu a rezistat la 5-5, pierzându-și a treia oară serviciul. Zverev a pus capăt partidei prompt, cu hold la 15.
  • Rafael Nadal, "Regele Roland Garros"-ului, cu 13 trofee, a jucat o singură finală în carieră la Masters-ul de la Paris, la debut, în 2007.
  • Spaniolul are un singur trofeu câștigat în carieră în turnee disputate în sală (Madrid 2005, înainte ca Masters-ul din capitala Spaniei să se mute pe zgură, în primăvară).
5-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Sascha Zverev și Daniil Medvedev
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 8 ORE