Germanul Alexander Zverev și-a răsplătit conaționalii cu multă determinare. Dacă în urmă cu două săptămâni a avut adversar din Top 50 mondial doar în finală, învingându-i în drumul spre titlu pe Fernando Verdasco, Lloyd Harris (singurul care i-a câștigat set), Alejandro Davidovich Fokina și Felix Auger-Aliassime, concurența lui Zverev a fost de un alt calibru săptămâna trecută. Zverev și-a început parcursul în al doilea turneu de la Koln cu victorii în set decisiv la John Millman (44 ATP) și Adrian Mannarino (41 ATP). Germanul a acuzat efortul și oboseala acumulată în semifinala cu tânărul italian Jannik Sinner, resimțind dureri la șold, însă mobilizarea exemplară l-a ajutat să treacă linia de finiș.
Iar în finala cu argentinianul Diego Schwartzman, implicat în lupta directă pentru unul dintre ultimele două bilete pentru Turneul Campionilor, Zverev a reușit "cel mai bun meci din aceste două săptămâni", după cum mărturisea chiar numărul șapte mondial, la conferința de presă. Jucând extrem de agresiv, trimițând nouă ași și cu doar cinci puncte cedate când a jucat cu primul serviciu, Zverev nu i-a dat nicio șansă extrem de rapidului argentinian, aflat la primul turneu disputat din postura de jucător de Top 10, Sascha încheind finala în doar 71 minute.

Zverev, final de clasă la Koln

Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 5 ORE
"Știu că în finală trebuie să joci cel mai bun tenis ca să ai o șansă, sunt nespus de bucuros cu evoluția mea. Diego este unul dintre jucătorii care te pot face cu adevărat să suferi", a mai spus Zverev, convins în acest moment că este aproape de a atinge din nou cea mai bună formă a sa. Germanul nu mai câștigase trofeu în ATP din mai 2019, însă pentru moment pare că a reușit să scuture marea dezamăgire de la US Open, unde a servit pentru trofeu în finala cu Thiem, fiind însă învins în cele din urmă de austriac. "Acea tristețe m-a bântuit zile întregi. În cele din urmă, m-am putut concentra. Mi-am spus că în următoarea finală, voi da totul", declara Zverev după după primul titlu de la Koln.
Este a treia oară în carieră când Sascha Zverev câștigă titluri consecutive în circuitul ATP. A mai făcut-o în august 2017 (Washington și Montreal), dar și în mai 2016 (Munchen și Madrid).
17 victorii și 3 înfrângeri este bilanțul lui Zverev în circuit de la reluarea circuitului ATP.
Alexander Zverev, fost număr 3 mondial, se detașează în prezent în topul celor mai titrați jucători născuți începând cu 1994:
1 Alexander Zverev (23 ani) – 13 titluri
2 Daniil Medvedev (24 ani) – 7 titluri
3 Nick Kyrgios (25 ani), Andrey Rublev (23 ani) – 6 titluri
4 Lucas Pouille (26 ani), Stefanos Tsitsipas (22 ani) – 5 titluri
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 8 ORE