Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 20/02/2022 la 15:59 GMT+2

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing va fi regizată de chinezul nominalizat la Oscar, Zhang Yimou. E același care a făcut spectacol la ambele ceremonii ale ediției de vară 2008, dar și la Ceremonia de deschidere a ediției actuale.

The closing ceremony of the Winter Olympics in Beijing featured the lighting up of the Olympic Rings in fireworks

Credit imagine: Getty Images

Update | Thomas Bach, președintele CIO, a declarat oficial închise Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în 2026, la Milano-Cortina D'Ampezzo. Până atunci, în 2024, se vor desfășura Jocurile Olimpice de vară de la Paris.
Update | Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, acolo unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă din 2026.
picture

Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026

Update | Tot acum au fost acordate și medaliile în cadrul probei de 50 de km masculin la schi fond. Medalia de aur a fost obținută de Alexander Bolshunov, reprezentantul Comitetului Olimpic Rus. Medalia de argint i-a revenit unui alt sportiv rus, Ivan Yakimushkin, în timp ce medalia de bronz a fost obținută de Simen Hegstad Krueger din Norvegia.
picture

Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km

Update | În cadrul Ceremoniei de Închidere s-au acordat medaliile la schi fond feminin, proba de 30 de km. Aurul a fost câștigat de Therese Johaug din Norgegia, argintul de Jessie Diggins din Statele Unite ale Americii, iar medalia de bronz a fost câștigată de Kerttu Niskanen din Finlanda.
picture

Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin

Update | În acest moment defilează sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Port-drapelul României este Andreea Grecu de la bob.
picture

Defilarea sportivilor la Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Update | A început Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.
Update | Au sosit la stadion președintele Chinei, Xi Jinping și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach.
Update | Sofia Goggia a oferit una dintre cele mai frumoase povești de la Beijing. Italianca s-a accidentat pe 23 ianuarie, la Cortina D'Ampezzo. În ciuda accidentării suferite, ea s-a recuperat incredibil, iar câteva săptămâni mai târziu, a obținut medalia de argint la coborâre.
picture

Sofia Goggia, una dintre cele mai impresionante povești de la Beijing

Update | În câteva minute va începe Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.
Articol scris de Marian Ursescu
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va fi regizată de chinezul nominalizat la Oscar, Zhang Yimou. Acesta a regizat și ceremoniile de la Beijing 2008, la Jocurile Olimpice de vară, precum și Ceremonia de deschidere de la Beijing.
Specificul spectacolelor artistice este încă ținut sub secret, dar punerea în scenă va avea loc sub semnul celor 3 S - SIMPLU, SIGUR, SPLENDID - al Noului An chinezesc. Se va păstra și motto-ul actualei ediții: "Mai repede, mai sus, mai puternic, împreună!"
Câteva dintre semnele distinctive ale Ceremoniei de închidere includ prezentarea medaliilor de la ultimul eveniment al Jocurilor, precum și o paradă a sportivilor. Reprezentanți ai tuturor celor 91 de țări participante vor defila la Ceremonie. Grecia, țara în care s-au născut Jocurilor va fi prima, iar China, țara gazdă, ultima.
În mod tradițional, steagul țării gazdă este arborat alături de steagul țării următoare care găzduiește Jocurile. Italia va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, iar primarii orașelor gazdă, de data aceasta Milano și Cortina-D'Ampezzo, vor primi steagul olimpic în timpul ceremoniei, așa cum se întâmplă de multe ediții încoace.
Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, va ține un discurs în care va declara Jocurile încheiate, iar flacăra olimpică va fi stinsă pentru a fi reaprinsă în pregătirea următoarelor Jocuri. În mod tradițional, festivitățile olimpice se încheie cu un foc de artificii spectaculos.
Eurosport a transmis în direct și înregistrat mii de ore de program. Am asistat la întreceri spectaculoase pe gheață, pe zăpadă, pe trambulină sau pe pistele rapide de bob și sanie.
Ne revedem peste doi ani, în 2024, atunci când Parisul speră ca lumea să revină la normal și sărbătoarea olimpică să fie împărtășită de cât mai mulți oameni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo