Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, medaliat paralimpic, a transmis că e convins că poate face lucruri grozave pentru sportul românesc, pe care și-ar dori să îl ducă peste tot în lume.
Noul Minstru a avut numai cuvinte de laudă la adresa predecesorului său, Ionuț Stroe:
"Sunt foarte onorat şi respect această poziţie pe care am dobândit-o de ieri, îi mulţumesc lui Ionuţ Stroe pentru că în cele mai grele perioade ale sportului românesc şi-a dat toată silinţa şi a muncit foarte mult.
Alte Sporturi
Cele mai așteptate filme ale finalului de an
23/09/2022 LA 11:04
Ştiu că a fost foarte-foarte greu. Cred că sportul românesc are o şansă extraordinar de mare în această perioadă şi sper că în 2021 pandemia în mare parte se va termina şi vom putea să ne desfăşurăm activităţile aşa cum ne dorim.", a spus Novak.

Ionuț Stroe, mesaj superb pentru Eduard Novak, noul Ministru al Tineretului și Sportului

La rândul său, Stroe a ținut să-i transmită un mesaj superb lui Novak, pe care îl consideră omul potrivit pentru postul de Ministru al Tineretului și Sportului:
"Astăzi închei un mandat, o perioadă dificilă, o perioadă intensă, neobişnuită pentru mine. A fost un privilegiu să fiu ministrul Tineretului şi Sportului, sper ca rezultatele să spună totul despre ceea ce am încercat să fac aici. Mă bucur că succesorul meu este un om cu care am colaborat foarte, foarte bine. Sunt sigur că această relaţie foarte bună pe care am avut-o va fi garanţia continuităţii şi a unor rezultate viitoare.
Îi doresc pe lângă succesul, care cu siguranţă va veni, să aibă ceea ce poate eu nu am avut în calitate de ministru. Aş vrea să fie ministrul care va încheia această pandemie, care a afectat atât de mult lumea sportului, îi doresc să fie ministrul care redeschide tribunele stadioanelor pentru accesul spectatorilor, îi doresc să fie ministrul care organizează cu succes EURO 2021 la Bucureşti, să fie ministrul care va aduce onoare, imagine, performanţă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să aibă suportul politic în Parlament, pe care eu din păcate nu l-am avut.
Sunt sigur că toate aceste lucruri vor fi susţinute de un om care a demonstrat, un om ambiţios, tenace, determinat, care la nivelul Federaţiei Române de Ciclism a refăcut din temelii tot ceea ce înseamnă ciclism în România, un om ale cărui performanţe sportive recomandă şi sunt sigur că nu vor fi altceva decât argumente în plus pentru a realiza lucruri foarte importante pentru sportul românesc", a spus Ionuț Stroe, la predarea mandatului către Eduard Novak.

Eduard Novak, noul Ministru al Tineretului și Sportului, are o poveste de viață impresionantă

Eduard Novak este singurul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. În 1996, la vârsta de 19 ani, după ce fusese de zece ori campion național la patinaj viteză, a suferit un accident de mașină și și-a pierdut un picior. Proteza se întinde de la laba piciorului până la nivelul genunchiului drept.
Sportivul din Miercurea Ciuc a vorbit despre accident într-un interviu acordat în urmă cu 11 ani: "În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet. Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…".
Novak este multiplu campion național, european și mondial și a fost medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008. A fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, competiție pentru care s-a antrenat intens, parcurgând zilnic până la 150 de kilometri cu bicicleta. În februarie anul acesta a cucerit trei medalii la Mondialele de paraciclism din Canada. În septembrie anul trecut, Novak a cucerit o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).
Alte Sporturi
PERONI NASTRO AZZURRO și ASTON MARTIN prezintă "IL PITSTOP"
12/09/2022 LA 14:51
Alte Sporturi
Cum alegi casa de pariuri din România care ți se potrivește?
30/08/2022 LA 13:08