Cursa de 400 metri garduri a fost una dintre cele mai așteptate la Mondialul de la Doha, în condițiile în care la start erau doi sportivi care reușiseră performanțe fantastice în 2017: Warholm și Rai Benjamin au coborât sub 47 de secunde, apropiindu-se de recordul incredibil al lui Keving Young (46,78 secunde), care stă în picioare de 27 de ani.
La Doha, cursa a fost una fantastică, chiar dacă rezultatele nu au fost unele de top. Warholm s-a impus spectaculos, învingându-i pe Rai Benjamin (SUA) și Abderrahman Samba (Qatar). Timpul său? 47,42 secunde, suficient pentru a-și apăra titlul mondial cucerit la Londra, în 2017.
"A fost o cursă foarte dură. Am simțit că inima mi se va opri pe ultima sută de metri. Sincer vă spun, chiar am crezut că voi muri, dar am reușit să câștig și a meritat tot efortul", a spus Warholm la final.
Campionate Mondiale
SUA au cucerit în sfârșit aurul la Mondiale, în ștafeta de 4x100 metri. "Blestemul" dura de 12 ani
07/10/2019 LA 11:06
46,92 secunde e recordul personal al lui Warholm, reușit chiar anul acesta. Cu acea performanță el a urcat pe locul secund în topul celor mai bune performanțe din istorie.

Muktar Edris

Credit imagine: Getty Images

Edris și-a apărat titlul la 5000 metri

Odată cu retragerea lui Mo Farah, cursa de 5000 de metri a redevenit o afacere între sportivii africani. Totuși, Europa propune un atlet fantastic, în persoana lui Jakob Ingebrigtsen, care, la 19 ani, arată niște calități fantastice.
Totuși, norvegianul a fost prea necopt și, deși a sperat mult timp la o medalie, a încheiat cursa doar pe locul 4. Aurul a mers la etiopianul Muktar Edris, care cucerise cea mai strălucitoare medalie și la Londra, în urmă cu doi ani. El a încheiat cursa în 12 minute, 58 de secunde și 85 sutimi, învingându-l pe compatriotul său Selemon Barega. Medalia de bronz a fost adjudecată de Mo Ahmed, care a devenit primul sportiv din Canada medaliat pe această distanță.

Mariya Lasitskene

Credit imagine: Eurosport

Lasitskene, de neoprit

Maria Lasitskene a devenit prima sportivă din istorie care să câștige trei titluri mondiale la săritura în înălțime. Rusoaica a sărit 2 metri și 4 centimetri și nu a avut rivală în cursa pentru aur. Sportiva de 26 de ani a încercat apoi să treacă peste ștacheta înălțată la 2,08, ceea ce ar fi reprezentat un record personal. Fără succes, însă.
Podiumul a fost completat de sportiva din Ucraina Yaroslava Mahuchikh și de americanca Vashti Cunningham.
Campionate Mondiale
Dina Asher-Smith, aur la 200 metri la Campionatele Mondiale de la Doha
07/10/2019 LA 11:09
Campionate Mondiale
Mondialele de Atletism de la Doha. Punctele de reper ale competiției
07/10/2019 LA 11:26