Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Absență de marcă la Campionatul Mondial de atletism! O dublă campioană olimpică nu va fi la start

Nicu Savin

Actualizat 15/08/2023 la 15:02 GMT+3

Campionatele Mondiale de atletism se apropie vertiginos și, din păcate, numărul retragerilor sportivilor de marcă crește. Ultimul nume mare care a declarat forfait este Nafissatou Thiam, dublă campioană mondială și olimpică la heptatlon. Competiția de la Budapesta va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport în perioada 19-27 august.

Jocurile Olimpice: Thiam este din nou campioană la heptatlon! Cum s-a desfășurat cursa de 800m

Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta vor începe peste 4 zile, iar mai multe nume de rezonanță nu se vor regăsi la start. La scurt timp după ce Sydney McLaughlin-Levrone a anunțat că nu va putea concura din motive medicale, același lucru s-a întâmplat și cu Nafissatou Thiam.
Belgianca era mare favorită la heptatlon, probă la care este dublă campioană mondială (2017 și 2022, are și un argint în 2019) și medaliată cu aur la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, dar nu-și va putea apăra titlul cucerit anul trecut la Eugene din cauza unor probleme la tendonul lui Ahile, care i-au dat mari bătăi de cap în ultima perioadă.
În prima parte a acestui an, Nafi Thiam și-a apărat titlul european in-door la pentatlon, dar la naționalele din iunie a fost nevoită să se retragă din concursul de heptatlon din cauza problemelor fizice. La vremea respectivă spera că își va reveni până la Mondiale, dar leziunea este mai serioasă și a preferat să nu riște ca aceasta să se agraveze.

Nafi Thiam nu va participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta

Așa cum chiar echipa lui Nafi Thiam a confirmat, această retragere este o măsură de precauție în vederea Jocurilor Olimpice de la Paris, care rămân principalul obiectiv al belgiencei.
"După ce s-a consultat cu echipa sa, Thiam a decis să nu riște să-și înrăutățească situația concurând la Budapesta. Nafi este dezamăgită să rateze ocazia de a concura într-o competiție majoră, dar își păstrează ca obiectiv pe termen lung Jocurile Olimpice de la Paris.", a transmis echipa belgiencei.
Anul viitor, Thiam va încerca să devină prima heptatlonistă din istorie care ia aur la 3 ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice. Prin titlurile câștigate la Rio de Janeiro și Tokyo, belgianca este deocamdată la egalitate cu americanca Jackie Joyner-Kersee, care a urcat pe prima treaptă a podiumului la heptatlon la Seul (1998, când a stabilit și recordul mondial aflat încă în picioare: 7291 de puncte) și Barcelona (1992).
Nafi Thiam este a 3-a cea mai mare performeră din istoria heptatlonului. În mai 2017, sportiva de 28 de ani câștiga un concurs la Gotzis (Austria), cu un total de 7013 puncte. În afara legendarei Jackie Joyner-Kersee, deținătoarea recordului mondial, doar doar suedeza Carolina Kluft se poate lăuda cu o performanță mai bună (7032 puncte - Osaka - 2007).
Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta se vor desfășura în perioada 19-27 august și vor fi transmise în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo