Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatele Mondiale de Atletism | Recordul mondial al lui Usain Bolt la 200m, "vânat" de un campion de la Budapesta

Andrei Nicolae

Publicat 22/08/2023 la 13:08 GMT+3

Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta au început, iar competiția din Ungaria a început deja să ofere și medalii la mai multe probe. Printre acestea s-a numărat și cea de 100 de metri liber, unde Noah Lyles și-a adjudecat titlul mondial. Atletul american a declarat recent că are o nouă victorie în vizor, la 200 de metri, unde vânează recordul lui Usain Bolt.

Noah Lyles holte in Budapest am Sonntag Gold über die 100 Meter

Credit imagine: Getty Images

Noah Lyles a devenit duminică cel mai nou campion mondial în proba de 100 de metri, după ce a oprit cronometrul la 9,84 de secunde, urmat de Letsile Tebogo (Botswana - 9,88 secunde) și Zharnel Hughes (Marea Britanie - 9,88 secunde). Victoria din "proba regină" a atletismului i-a oferit extrem de multă încredere americanului, care urmează să participe și la 200 de metri mâine.
picture

Noah Lyles, campion mondial la 100 metri, la CM de la Budapesta! Argint istoric pentru Botswana

Lyles a acordat un interviu pentru jurnaliștii de la Marca după aurul cucerit la Budapesta și s-a arătat încrezător cu privire la următoarea probă la care ia parte. Mai mult decât atât, americanul a declarat că nu ia în considerare o simplă victorie soldată cu o medalie de aur, ci a spus că este pe urmele recordului mondial deținut în prezent de Usain Bolt.
Jamaicanul a setat cel mai rapid timp din proba de 200 de metri la Mondialele din Berlin în 2009, când a oprit cronometrul la 19,19 secunde. De asemenea, Bolt deține cel mai bun timp și la Jocurile Olimpice în această probă, după ce a făcut cei 200 de metri în 19,30 de secunde la Beijing în 2008.
Citește și:

Campionul mondial de la 100m, pe urmele recordului lui Bolt la 200m

Cel mai bun timp înregistrat de Lyles la 200m nu a fost însă foarte departe de recordul lui Bolt. În urmă cu un an, aurul mondial de la 100 de metri a alergat cei 200 de metri în 19,31 de secunde, la doar o sutime distanță de recordul olimpic și la 0,12 de borna lui Bolt din 2009. De altfel, timpul lui Lyles este al treilea cel mai bun din istorie în această probă.
Astfel, Lyles a declarat pentru jurnaliștii spanioli că va "vâna" recordul mondial al jamaicanului și a vorbit de asemenea și despre borna de la 100 de metri setată de Bolt, care pare de neatins, la 9,58.
"Este adevărat, am multe provocări la 200 de metri. Este evident, nu? Cred că este posibil să îi bat recordul lui Bolt. Nu m-am ascuns zilele trecute și am spus că mă voi lupta pentru acel record. (n.r. vorbind despre proba de 100 de metri) Nu cred că era foarte îngrijorat (n.r. Bolt). Adică, niciodată nu am spus că voi ataca recordul mondial la 100 de metri, momentan", a declarat Lyles, pentru Marca.
Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta se vor desfășura în perioada 19-27 august și vor fi transmise în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo