Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Starurile din NBA fac front comun împotriva unui triplu campion mondial de la Budapesta: "Cineva să-l ajute"

Andrei Nicolae

Publicat 29/08/2023 la 15:04 GMT+3

Noah Lyles a scris istorie pentru Statele Unite ale Americii la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta și a cucerit trei medalii de aur, însă atletul a ieșit în evidență și printr-o declarație care a pus jucătorii din NBA "pe jar". Unii dintre cei mai importanți jucători din baschetul nord-american nu au ezitat să îi ofere o replică lui Lyles, după cele spuse la competiția din Ungaria.

Lyles e la risposta di Durant

Credit imagine: Eurosport

Noah Lyles, atletul american de 26 de ani, a luat Budapesta pe sus și a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Mondiale. Sportivul din SUA și-a arătat calitățile de sprinter adevărat și a câștigat cursele de 100 și 200 de metri, după care a contribuit la victoria țării sale în proba de ștafetă 4x100 m.
După triumful din capitala Ungariei, americanul a ieșit la atac și a criticat modul în care campionii din NBA sunt denumiți drept "campioni ai lumii", deși teoretic echipa care cucerește trofeul Larry O'Brien este doar câștigătoarea ligii de baschet nord-americane. Lyles a declarat astfel că adevărații campioni ai lumii sunt cei prezenți la o competiție precum cea la care a fost el, deoarece acolo sportivii își reprezintă țara.
"Lucrul care mă doare cel mai tare este că trebuie să vad finala NBA, iar ei (n.r. câștigătorii) au scris în dreptul lor 'campioni mondiali'. Campionii mondiali ai cui? Ai Statelor Unite? Nu mă înțelegeți greșit, iubesc SUA, uneori, dar asta nu e lumea.
Noi suntem întreaga lume. Avem aproape fiecare țară aici luptându-se, punând steagul lor, încât să fie reprezentați. Nu sunt steaguri în NBA", a declarat Lyles, citat de Marca.
Citește și:

Noah Lyles, luat în vizor de jucătorii din NBA

Declarația tranșantă a atletului american a fost trasă la răspundere chiar de compatrioții săi, mai exact de sportivii pe care îi viza, cei din NBA. Unele dintre cele mai mari staruri din liga de baschet nord-americană au reacționat la videoclipul cu Lyles ce a devenit viral pe rețelele sociale și l-au luat în derâdere pe triplul campion mondial.
Kevin Durant, baschetbalistul lui Phoenix Suns, a scris: "Cineva să-l ajute pe fratele ăsta". Damian Lillard, un alt jucător de top din NBA, s-a amuzat pe seama declarației lul Lyles și a scris pe scurt: "Ce naiba".
Juan Toscano-Anderson, fost campion alături de Golden State, a scris: "Ultima oară când am verificat, NBA era cea mai bună competiție din LUME". Mulți alți jucători au ales să se amuze pe seama spuselor lui Lyles, care a adus acasă trei medalii de aur pentru Statele Unite ale Americii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo