Bianca Ghelber a avut o aruncare de 74,18 metri în finala de la aruncarea ciocanului, încheind competiția pe locul 6 și stabilind un nou personal best. Sportiva în vârstă de 31 de ani a declarat că rezultatul de la Tokyo este foarte important pentru ea, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când a ajuns în finala competiției olimpice.
În plus, sportiva, care a obținut cel mai bun rezultat al vreunui atlet român la Tokyo, s-a arătat optimistă că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru ea după această performanță.
"A fost o surpriză neașteptată această finală, dar foarte mult dorită. Mi-am dorit foarte mult și eu și antrenoarea mea să prindem primele 12 locuri, să intru în finala de 12 a fost obiectivul nostru. Dar din fericire, Dumnezeu a vrut să fie mai mult și să vin pe locul 6, ceea ce este o realizare foarte mare pentru mine.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
După record, sigur mi-am dorit mai mult. După aruncarea asta de 74,18 m, eram pe locul patru la 15 cm de medalie și m-am gândit și la acest lucru, de ce să mint.

"Lucrurile se vor schimba în bine!"

Nu mi-am imaginat asta niciodată, dar mi-am dorit, mi-am dorit foarte mult și acest loc 6 a fost foarte, foarte muncit și cu multe sacrificii. Au fost trei ani de muncă brută, să zic așa. După acest record personal, eu cred că lucrurile se vor schimba în bine, deocamdată nu realizez ce s-a întâmplat.
Trebuie să merg la hotel, să mă liniștesc puțin, după care sunt sigură că o să derulez în minte toată povestea care s-a întâmplat în seara asta. De la aceste Jocuri Olimpice rămân cu multe lucruri bune învățate, aici au fost foarte multe întâmplări în timpul concursului, am învățat foarte multe lucruri de la celelalte adversare și cu speranță în viitor, cu asta rămân. Să-mi fie mai bine în viitor", a declarat Bianca Ghelber, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice: Bianca Ghelber a încheiat pe locul 6 finala la aruncarea ciocanului

Referitor la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Bianca Ghelber a spus că nu vrea să-și facă planuri, urmând a lua totul pas cu pas și a se decide în viitor dacă va participa sau nu la Paris 2024.
"Deocamdată voi merge acasă, voi face o mică pauză, să mă liniștesc și să mă refac, după atâta muncă, după care voi începe sezonul și mă voi pregăti pentru Mondialele de la Oregon, din 2022. Nu îmi place să îmi fac planuri dinainte și nu îmi place să mă gândesc atât de departe, pentru că se pot întâmpla foarte multe lucruri până atunci", a completat sportiva, care a mai participat pentru România și la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012, unde nu a trecut de calificări.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42