Prima finală a zilei a 14-a la Jocurile Olimpice s-a încheiat cu o victorie fenomenală pentru Polonia. Dawid Tomala a fost cel mai puternic atlet la 50 km marș, într-o probă epuizantă, în care 10 sportivi au fost nevoiți să abandoneze.
Sportivul a trecut linia de sosire după 3 ore și 50 de minute la Sapporo, acolo unde a avut loc cursa. Succesul lui a fost destul de clar, în ultimii 10 kilometri având un avans și de peste 3 minute.

Jocurile Olimpice: Dawid Tomala, unul dintre eroii zilei la Tokyo

Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Germanul Jonathan Gilbert a venit pe locul secund, în timp ce locul 3 a fost ocupat de canadianul Evan Dunfee. În cursă a fost prezent și Marius Cocioran. Românul și-a dus la bun sfârșit evoluția, fiind înregistrat cu al 24-lea timp. Startul a fost luat de 59 de atleți.

Dawid Tomala: "Este o nebunie, nu?"

Polonezul Dawid Tomala are în spatele acestui succes o poveste surprinzătoare. El a obținut medalia de aur doar la a doua cursă de 50 km marș pe care a încheiat-o în carieră.
"A fost o zi uimitoare pentru mine. Nu-mi vine să cred. Am lucrat pentru asta toată viața mea. De când aveam 15 ani, m-am gândit în timpul antrenamentelor, că aș vrea să fiu medaliat cu aur olimpic. La început m-am gândit la proba de 20 km, dar anul acesta am schimbat totul. Aceasta a fost doar a doua cursă de 50 km din viața mea pe care am terminat-o, după cea din Dudince în 2017 (n.r. Slovacia) și am câștigat-o. Este o nebunie, nu?", a declarat polonezul la finalul cursei.
Proba de 50 de kilometri marș a fost epuizantă pentru mulți dintre sportivi, care au acuzat crampe musculare, probleme gastro-intestinale, nivel scăzut de sodiu, glicemie scăzută, deshidratare, etc. Posibil, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 nu vom mai vedea proba pe această distanță în program.

Jocurile Olimpice: Imagini memorabile cu japonezul Kawano Masatora, în proba de 50 km marș

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42