Jacobs a început foarte bine şi a reuşit să ia un avans important în faţa adversarilor. Fred Kerley a reuşit să obţină medalia de argint pe final, reducând din handicap. El a obţinut 9.84 secunde. Andre de Grasse, un alt american, a completat podiumul. El a oprit cronometrul la 9.89 de secunde.
Jacobs a scris istorie pentru Italia şi, cu siguranţă, şi-a creat un nume în lumea atletismului, ca un posibil succesor al lui Usain Bolt.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Rezultat uriaş pentru Marcell Jacobs la Jocurile Olimpice

Marcell Jacobs a devenit primul italian care a câştigat vreodată proba de 100m masculin. Medalia de aur obţinută de el a venit la scurt timp după ce compatriotul său, Gianmarco Tamberi, a câştigat aurul la săritura în înălţime.
Este pentru prima dată de la Jocurile Olimpice din 2000 când legendarul Bolt nu a concurat, iar puţini îi dădeau şanse lui Jacobs să moştenească acest titlu important. Odată cu neparticiparea jamaicanului, a fost una dintre cele mai deschise competiţii din istoria recentă, existând multe surprize, astfel favoritul Travyon Bromell nu a reuşit să se califice.
Zharnel Hughes din Marea Britanie a fost descalificat din cauza startului, iar Kerley (9.84) a fost cel mai rapid sportiv pe primii 50 de metri, după un start foarte bun. Cu toate acestea, puternicul Jacobs a trecut de Kerley, care a obţinut un timp personal maxim.
Marcell Jacobs are origini americane, din partea tatălui, dar reprezintă Italia, țara de unde se trage mama sa. El a început atletismul de la 10 ani, iar cea mai importantă performanță a carierei sale a fost până azi titlul la Campionatele Europene Indoor, în anul 2019.
După victoria obţinută, Marcell Jacobs a fost îmbrăţişat de compatriotul Tamberi pentru a sărbători dublul triumf pentru Italia, continuând o vară de aur pentru sportul italian.
Italianul stabilise ieri, în semifinala olimpică de la Tokyo un alt record european, cu un timp de 9.84. niciun italian în 125 de ani de Olimpiade nu a participat vreodată la finala de 100 de metri.
"Scopul era să concurez bine și să termin pe prima poziție, dar nu mă așteptam de data aceasta, pentru că am luptat mai mult decât de obicei", a spus el după victoria de la Tokyo.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42