Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Andre De Grasse, campion olimpic în proba de 200 de metri la Tokyo

Bianca Dumitru

Publicat 04/08/2021 la 16:44 GMT+3

Andre De Grasse a cucerit aurul în proba masculină de 200 de metri de la Jocurile Olimpice din această vară. Atletul, născut din părinți care au fost sprinteri în tinerețe, este primul sportiv de sex masculin din echipa Canadei care urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Tokyo.

Andre De Grasse celebrates

Credit imagine: Getty Images

Andre De Grasse s-a impus astăzi în proba de 200 de metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obținând a patra medalie de aur a Canadei de la această ediție a competiției. Atletul în vârstă de 26 de ani este primul sportiv de sex masculin care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Tokyo pentru Canada, celelalte medalii de aur fiind cucerite de echipa feminină de 8+1 la canotaj, de înotătoarea Margaret Macnell în proba de 100 de metri fluture și de halterofila Maude G Charron, la categoria -64 de kilograme.
De Grasse, născut din părinți care au fost în tinerețe sprinteri, tată din Barbados și mamă din Trinidad Tobago, s-a apucat de atletism la vârsta de 17 ani, până atunci cochetând cu fotbalul, baschetul și baseball-ul. S-a înscris dintr-o ambiție într-o întrecere regională de atletism și a obținut, la prima sa cursă, fără antrenament, timpul de 10,91 secunde pentru 100 de metri, ceea ce l-a adus în atenția lui Tony Sharpe, fost medaliat olimpic, care l-a invitat să se alăture clubului său de alergători, considerându-l un "talent pur".
Au urmat o serie de victorii importante în competițiile atletice între colegii din Statele Unite și la Jocurile Panamericane, iar în decembrie 2015 De Grasse a devenit sprinter profesionist, semnând un contract de sponsorizare în valoare de peste 11 milioane de dolari cu Puma.

A cucerit 3 medalii în 2016, la Rio

Prima ediție a Jocurilor Olimpice la care a participat a fost cea din 2016, de la Rio, când canadianul a urcat de 3 ori pe podium. Andre De Grasse a cucerit atunci medalia de argint în proba de 200 de metri și două medalii de bronz, la 100 de metri și la 4 x 100 de metri ștafetă, fiind primul atlet canadian din istorie care a cucerit 3 medalii la o singură ediție a Jocurilor Olimpice.
picture

Jocurile Olimpice: Andre de Grasse a câștigat aurul la 200m

În această vară, De Grasse și-a adjudecat prima medalie olimpică de aur, la doar 3 zile după ce a terminat pe locul 3 în finala de 100 de metri, cursă încheiată în 9 secunde și 89 de sutimi, cel mai rapid timp înregistrat de el vreodată.
Canadianul mai are șansa la o medalie la Tokyo, urmând a concura joi dimineață, de la ora 05:40, în calificările probei de ștafetă 4 x 100 de metri masculin.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo