Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Proba de sprint masculin de la Tokyo se anunță una extrem de echilibrată. Trayvon Bromell este favorit

Daian Cutu

Actualizat 22/07/2021 la 07:58 GMT+3

Cea mai așteptată probă de atletism de la Jocurile Olimpice este mai deschisă ca oricând, întrucât Usain Bolt nu va participa. Jamaicanii sunt pe un trend descendent, iar supremația lot pare să fie adjudecată de americani.

Trayvon Bromell lors du meeting de Gateshead

Credit imagine: Getty Images

Cea mai așteptată probă de atletism de la Jocurile Olimpice este mai deschisă ca oricând, întrucât Usain Bolt nu va participa. Jamaicanii sunt pe un trend descendent, iar supremația lot pare să fie adjudecată de americani.
Christian Coleman era văzut ca urmașul ”fulgerului” Bolt, însă atletul de 26 de ani a fost suspendat pentru dopaj pe o perioadă de doi ani. El avea un personal best impresionant, de 9.76, cu care ar fi putut emite pretenții la aur.

Trayvon Bromell, favoritul pe hârtie

Delegația SUA propune un nume deja consacrat în această disciplină. Este vorba despre Trayvon Bromell, ocupantul locului 8 (ultimul) în finala de la Rio de Janeiro. Acesta a avut un progres fantastic, fiind lider mondial în acest an, cu 9.77. El a câștigat trialul de selecție american, cu un timp de 9,80, fiind urmat de Ronnie Bakker și Fred Kerley. Cei trei fiind titularii probei, în timp ce Kenny Bednarek va fi rezervă și cel mai probabil va fi o opțiune pentru ștafeta de 4X100 metri.
Supremația celor din Statele Unite ale Americii ar putea fi periclitată de sud-africanul Akani Simbine, al doilea performer al anului, cu 9.84. Dublu campion al Africii, sportivul de 27 de ani vrea să își îmbunătățească performanța de la Rio, când a încheiat pe locul 5.

Andre De Grasse, singurul medaliat de la Rio care a rămas în cărți și la Tokyo: "Știu că nu mi-am atins încă potențialul maxim"

Canadianul Andre De Grasse (26 de ani) a dat lovitura în 2016, când a obținut prima medalie la sprint pentru țara. El revine la Tokyo cu gândul la o nouă medalie, deși forma sa nu este cea mai bună, accidentările i-au periclitat serios pregătirea pentru Japonia. În acest sezon a obținut cel mai bun timp la Gainesville, când a alergat 9,99. Cel mai bun timp al său este de 9,90
"La Jocurile Olimpice de acum 4 ani am simțit că am o șansă la aur. Acum știu sigur că pot lua aurul și cu siguranță că voi mai avea o șansă, în 2024. Sunt încrezător și am convingerea că voi obține rezultate din ce în ce mai bune dacă nu am parte de accidentări. Știu că nu mi-am atins încă potențialul maxim", a mai spus canadianul.
Top 10 all time la 100 m (cu cel mai bun rezultat per atlet):
1. Usain Bolt (Jamaica, 9,58)
2. Tyson Gay (SUA, 9,69)
2. Yohan Blake (Jamaica, 9,69)
4. Asafa Powell (Jamaica, 9.72)
5. Justin Gatlin (SUA, 9,74)
6. Christian Coleman (SUA, 9,76)
7. Nesta Carter (Jamaica, 9,78)
8. Maurice Greene (SUA, 9,79)
9. Steve Mullings (Jamaica, 9,80)
10. Richard Thompson (Trinidad Tobago, 9,82) *nu punctează în Top 50-ul all-time
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo