Pentru prima oară în 109 ani, o medalie olimpică a fost împărțită la atletism. Atleții au terminat proba de la Jocurile Olimpice la egalitate, după ce s-au descurcat impecabil în finală. Ambii au ajuns până la 2.37 metri, fără nicio eroare.
Barshim și Tamberi i-au întrebat pe oficiali dacă este nevoie să facă un nou salt pentru a se decide aurul, iar răspunsul a fost că decizia stă în mâinile lor. Apoi cei doi atleți au declanșat fiesta! S-au luat în brațe și au sărbătorit împreună câștigarea medaliei olimpice de aur.
Medalia de bronz i-a revenit belarusului Maksim Nedasekau, care a terminat tot cu 2.37m, însă a avut greșeli la 2.19m și 2.35m.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Ultima oară când medalia de aur a fost împărțită de către doi sportivi a fost la Jocurile Olimpice din 1912, de la Stockholm.

SURPRIZĂ DE PROPORȚII! MARCELL JACOBS, NOUL REGE AL SPRINTULUI

Italianul Marcell Jacobs este noul campion olimpic în proba masculină de 100 de metri. Atletul de 26 de ani a produs o imensă surpriză și cu timpul de 9.80 a reușit să învingă marii favoriții.
Jacobs a avut un start perfect și a luat un avans considerabil în faza adversarilor. Pe final, Fred Kerley a reușit să reducă din handicap și să își adjudece medalia de argint, cu timpul de 9.84 secunde. Podiumul a fost completat de un alt nord-american, Andre de Grasse, care a oprit cronometrul la 9.89 secunde.
Marcell Jacobs are origini americane, din partea tatălui, dar reprezintă Italia, țara de unde se trage mama sa. El a început atletismul de la 10 ani, iar cea mai importantă performanță a carierei sale a fost până azi titlul la Campionatele Europene Indoor, în anul 2019.

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42