Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație inedită la Tokyo! Doi sportivi au decis să împartă medalia de aur

Razvan Circeag

Publicat 01/08/2021 la 20:01 GMT+3

Mutaz Essa Barshim din Qatar și Gianmarco Tamberi din Italia au decis să împartă medalia de aur în proba de săritura în înălțime, după ce au terminat la egalitate.

Bronze medalist Maksim Nedasekau of Team Belarus, Gold medalist Mutaz Essa Barshim of Team Qatar and silver medalist Gianmarco Tamberi of Team Italy celebrate on the track following the Men's High Jump Final

Credit imagine: Getty Images

Pentru prima oară în 109 ani, o medalie olimpică a fost împărțită la atletism. Atleții au terminat proba de la Jocurile Olimpice la egalitate, după ce s-au descurcat impecabil în finală. Ambii au ajuns până la 2.37 metri, fără nicio eroare.
Barshim și Tamberi i-au întrebat pe oficiali dacă este nevoie să facă un nou salt pentru a se decide aurul, iar răspunsul a fost că decizia stă în mâinile lor. Apoi cei doi atleți au declanșat fiesta! S-au luat în brațe și au sărbătorit împreună câștigarea medaliei olimpice de aur.
Medalia de bronz i-a revenit belarusului Maksim Nedasekau, care a terminat tot cu 2.37m, însă a avut greșeli la 2.19m și 2.35m.
Ultima oară când medalia de aur a fost împărțită de către doi sportivi a fost la Jocurile Olimpice din 1912, de la Stockholm.

SURPRIZĂ DE PROPORȚII! MARCELL JACOBS, NOUL REGE AL SPRINTULUI

Italianul Marcell Jacobs este noul campion olimpic în proba masculină de 100 de metri. Atletul de 26 de ani a produs o imensă surpriză și cu timpul de 9.80 a reușit să învingă marii favoriții.
Jacobs a avut un start perfect și a luat un avans considerabil în faza adversarilor. Pe final, Fred Kerley a reușit să reducă din handicap și să își adjudece medalia de argint, cu timpul de 9.84 secunde. Podiumul a fost completat de un alt nord-american, Andre de Grasse, care a oprit cronometrul la 9.89 secunde.
Marcell Jacobs are origini americane, din partea tatălui, dar reprezintă Italia, țara de unde se trage mama sa. El a început atletismul de la 10 ani, iar cea mai importantă performanță a carierei sale a fost până azi titlul la Campionatele Europene Indoor, în anul 2019.
picture

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo