Marius Cocioran va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 50 km marș. Atletul a declarat, înainte de startul competiției, că visul său este acela de a stabili un nou record național și de a-și depăși limitele, spunând că, din punctul său de vedere, rezultatele nu vor fi influențate de pandemia de coronavirus.
"Eu merg cu încredere și speranță la această ediție a Jocurilor Olimpice și așteptările mele de la această competiție sunt să fiu cea mai bună variantă a mea, să îmi depășesc limitele. Mi-aș dori să obțin un nou record național și, dacă voi realiza acest lucru, cred că pot să prind și top 20 la Tokyo. La Tokyo va fi o luptă cu mine însumi în primul rând. Îmi doresc să fiu sănătos, să decurgă totul foarte bine. Nu am temeri față de adversari pentru că, până la urmă, eu trebuie să fiu puternic și să dau ce am mai bun în mine. Dacă voi reuși să fac acest lucru, automat voi reuși să-mi înving și adversarii.
Rezultatele nu cred că vor fi afectate de perioada de pandemie, cred că sportivii se vor adapta cerințelor și în concursuri vor da tot ceea ce pot. Sunt convins de asta, mai ales cei de la nivel înalt, chiar dacă sunt anumite impedimente, nu avem voie să ieșim din hotel sau în Satul Olimpic. Din păcate, ceea ce cred că va fi foarte neplăcut va fi absența spectatorilor. Cred că ăsta va fi un mare punct în minus, dar ca performanțe eu cred că nu va afecta prea mult. Toți știm ce ne așteaptă, suntem pregătiți din timp", a spus atletul reșițean, potrivit Agerpres.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

"Abandonul de la Rio m-a afectat"

Marius Cocioran, în vârstă de 38 de ani, a vorbit și despre cum s-au desfășurat antrenamentele în perioada pandemiei și a declarat că s-a temut de faptul că această ediție a Jocurilor Olimpice ar putea fi anulată.
"Ca toată lumea în pregătire am întâmpinat și obstacole, a fost puțin mai dificil, dar a trebuit să ne adaptăm, pentru că așa suntem învățați. În cele din urmă am reușit să trecem peste toate greutățile și am reușit să mă și calific. De un an și jumătate de când a început această pandemie am întâlnit destul de multe obstacole, ca dovadă înaintea plecării am avut un antrenament de bază foarte lung, dar am avut de făcut testul PCR pentru plecare, și a trebuit să ies mult mai târziu la antrenament, pe căldură. Ne-am adaptat, nu a fost o problemă, dar au existat anumite impedimente.
Nu am fost neapărat dezamăgit de amânarea acestei ediții a Jocurilor Olimpice, dar a existat temerea că s-ar putea anula. Și anul acesta au fost multe momente în care apăreau informații că este posibil ca Jocurile Olimpice să anuleze și nu era prea plăcut. Mai ales când apăreau informațiile acestea înainte de competițiile de obiectiv. Încercăm să le evit, să nu mă gândesc la aceste probleme, dar într-adevăr nu era foarte plăcut. A fost destul de frustrant, dar în momentul în care am reușit calificarea nu a mai contat nimic", a adăugat românul, care nu are de gând să se retragă, dând exemplul celui care deține recordul mondial și care participă, la 43 de ani, la Tokyo, luptând pentru aurul olimpic.
"Eu am împlinit 38 de ani, dar în proba noastră se poate concura la vârste mai înaintate. Drept dovadă recordmanul mondial, care este un francez, acum are 43 de ani și trage la titlul olimpic, singurul care îi lipsește din palmares. Deci, teoretic se poate. Eu am avut un moment de cădere după 2016 la Rio, acel an m-a afectat oarecum. Și acel abandon de la Rio, pentru că atunci m-am simțit foarte pregătit, antrenamentele au decurs foarte bine, doar că nu am reușit în concursuri și asta m-a făcut cumva să cred că nu mai pot o perioadă. A fost destul de greu, dar am luptat cu mine și mi-am demonstrat că se poate și în momentul de față sunt bine, atât fizic, cât și psihic. Și automat mă gândesc la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, pentru că mai sunt doar trei ani. Nu zic nu", a conchis Marius Cocioran.
România va mai fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în probele de atletism, de Florentina Costina Iușco și Alina Rotaru la săritura în lungime, Claudia Mihaela Bobocea la 1.500 de metri, Daniela Stanciu la săritura în înălțime, Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului, Rareș Andrei Toader la aruncarea greutății, Bianca Florentina Ghelber la aruncarea ciocanului, Andrea Miklos la 400 de metri și Mihăiță Alexandru Novac la aruncarea suliței.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. https://www.eurosport.ro/jocurile-olimpice/
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42