Atletism

Povestea puştiului-fenomen de 20 de ani care tocmai a bătut recordul mondial la săritura cu prăjina

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Duplantis

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
12/02/2020 la 16:46

La doar 20 de ani, Armand Duplantis a bătut recordul mondial la săritura cu prăjina deținut până acum de francezul Renaud Lavillenie.

Suedezul Armand Duplantis a corectat sâmbătă recordul mondial la săritura cu prăjina. Cu un salt la 6,17 metri realizat la un concurs organizat în Polonia, la Torun, atletul originar din Louisiana a doborât un record vechi de 6 ani deținut de francezul Renaud Lavillenie și și-a anunțat astfel candidatura pentru un viitor strălucit.

Prin urmare, Armand Duplantis și-a trecut numele pe lista legendelor în atletism, alături de ucraineanul Serghei Bubka (6,15m în 1993) și francezul Renaud Lavillenie (6,16m în 2014), sportiv care încă mai este în activitate. Suedezul în vârstă de 20 de ani a fost foarte aproape să doboare recordul încă de marțea trecută, însă a așteptat până sâmbătă. Campionul Europei din 2018 și vicecampionul mondial de anul trecut, a trecut de ștacheta ridicată la 6,17 m din a doua încercare.

Atletism

Trei dintre cei mai tari săritori cu prăjina din lume s-au unit într-un proiect nemaivăzut

01/05/2020 LA 11:37

Declarația antrenorului lui Duplantis, Damien Inocencio

Antrenorul francez al lui Duplantis, Damien Inocencio, s-a declarat mândru de reușita elevului lui: “Tatăl lui și fratele lui mai mare au fost săritori cu prăjina. De altfel, Armand a crescut cu un covor de sărituri în grădină și tatăl îi este antrenor. De la 12 ani a început să imite salturile făcute de marii campioni ai lumii. În plus, el e destul de înalt și fuge foarte bine, pe suta de metri recordul lui este de sub 11 secunde, ceea ce pentru un săritor cu prăjina este enorm. Mai are multe progrese de făcut. Nu are însă nicio limită, poate să arunce în aer tot ce ne putem imagina ca limite pentru săritura cu prăjina. Îl putem compara cu Usain Bolt. Avem de a face cu un atlet care poate deveni o legendă”.

Duplantis a fost născut într-o familie atletică, tatăl lui, americanul Greg Duplantis, este și el un fost săritor cu prăjina cu cel mai bun rezultat atins la o săritură de 5,80 metri. Mama lui, Helena Duplantis, este o fostă jucătoare de volei din Suedia. Chiar dacă el a fost născut în Statele Unite ale Americii, la Louisiana, Armand a ales să reprezinte țara de origine a memei lui, Suedia. Cel mai bun rezultat a fost atins la vârsta de 7 ani, cu o săritură de 3,86 metri.

Armand Duplantis a dezvăluit că idolul lui este chiar cel pe care l-a detronat, Renaud Lavillenie: “Am vrut să intru în acest concurs drept profesional. Mă distrez cum nu m-am distrat niciodată în viața mea. Lavillenie este idolul meu absolut! Nu există o altă persoană pe care aș vrea s-o detronez. Susținerea pe care mi-a acordat-o pe parcursul întregului proces este fenomenală. Știam că voi reuși la un moment dat. Știam că există o bună posibilitate pentru asta. Urmăresc acum să sar la 6,18 metri, de ce nu?”, a spus Duplantis după ce a doborât recordul.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Atletism

Record după record! Suedezul Duplantis a corectat din nou recordul mondial la săritura cu prăjina

16/02/2020 LA 08:12
Atletism

Marea Isinbayeva nu mai are alternativă! I-a scris lui Putin și i-a cerut ajutorul

29/06/2020 LA 17:27
Subiecte asemănătoare
AtletismArmand Duplantis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol