Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sydney McLaughlin, record mondial în proba de 400 metri garduri la Campionatele Mondiale de Atletism de la Eugene

Alex Masgras

Actualizat 23/07/2022 la 11:09 GMT+3

Sydney McLaughlin, campioana olimpică de la Tokyo, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Atletism de la Eugene în proba de 400 de metri garduri, stabilind și un nou record mondial, devenind prima atletă care aleargă în această probă sub 51 de secunde.

Sydney McLaughlin lief bei der Leichtathletik-WM in Eugene über 400 m Hürden Weltrekord

Credit imagine: Getty Images

Sydney McLaughlin a cucerit medalia de aur în proba de 400 metri garduri de la Campionatele Mondiale de Atletism de la Eugene. Atleta de 22 de ani din Statele Unite a stabilit și un nou record mondial, reușind să coboare sub 51 de secunde, timpul său fiind de 50.68 secunde.
Pe locul al doilea s-a clasat olandeza Femke Bol, medaliata cu bronz de la Tokyo, cea care a înregistrat 52.27 secunde, în timp ce pe locul al treilea a terminat Dalilah Muhammad, campioana mondială en-titre, care a încheiat cursa în 53.13 secunde.
Fabel-Weltrekord: Sydney McLaughlin

Sydney McLaughlin scrie istorie în proba de 400 metri garduri

Performanța lui Sydney McLaughlin de la Eugene este cu atât mai impresionantă în condițiile în care acesta este al patrulea record doborât de atleta din SUA în ultimele 13 luni.
În 2021, la US Olympic Trials, ea a devenit prima atletă care a coborât sub 52 de secunde, înregistrând 51.90 secunde. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a obținut medalia de aur terminând cursa în 51.46 secunde, iar luna trecută, la naționalele din Statele Unite, ea a înregistrat 51.41 secunde.
Pentru a ne da seama cât de bună a fost prestația lui McLaughlin de noaptea trecută, timpul obținut de ea (50.68) ar fi clasat-o pe locul 7 în finala de la 400 de metri liber.
Potrivit NY Times, McLaughlin a declarat că va discuta la finalul sezonului cu antrenorul său, Bobby Kersee, pentru a analiza mai multe opțiuni. Atleta de 22 de ani din SUA ia în calcul să participe și în alte probe precum 100 de metri garduri sau 400 de metri liber.
Sydney McLaughlin este prima atletă care doboară un record mondial la această ediție de Campionate Mondiale, iar ea va primi un bonus de 100,000 de dolari din partea World Athletics pentru această performanță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol