Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

2020 în sport | LA Lakers a dedicat titlul NBA lui Kobe Bryant

Ion Alexandru

Publicat 31/12/2020 la 14:58 GMT+2

2020 a început îngrozitor pentru orice fan al sportului din toată lumea. Decesul neașteptat al lui Kobe Bryant a fost declanșatorul unui tsunami de lacrimi din Los Angeles la Paris sau din București la Tokyo. Titlul cucerit de Lakers, echipa de suflet a lui Kobe, a fost dedicat celui mai iubit jucător din istoria echipei.

Discours de LeBron à Kobe

Credit imagine: Getty Images

Pentru orice fan al baschetului, 2020 va fi mai mult decât anul pandemiei de coronavirus. 2020 a fost anul în care ne-am luat "la revedere", mult prea repede de la Kobe Bryant. Omul care a readus succesul la Los Angeles a decedat într-un accident de elicopter la finalul lunii ianuarie. Toată familia Lakers a fost în doliu, iar titlul cucerit după 10 ani a fost dedicat memoriei simbolului baschetului spectacol din California.
"Tot ce ne-am dorit a fost să-i dedicăm acest titlu. Suntem siguri că este mândru de ce am reușit. A fost ca un frate mai mare pentru toți cei care au contribuit pe teren la acest titlu" Anthony Davis
Cel mai iubit jucător din istoria lui Los Angeles Lakers, Kobe Bryant a fost sursa de inspirație pentru Lebron James & co pe tot parcursul playoffului atipic din 2020. La fiecare timeout, antrenorul Frank Vogel îi invoca memoria cu strigătul "Mamba on 3. 3,2,1...Mamba", cu referire la porecla lui Kobe. În cel mai greu an din istorua clubului, Lakers a reușit să câștige titlul cu cea mai mare încărcătură emoțională. După 10 ani de așteptare, inelele de campioni au revenit în Staples Center și fanii au avut un motiv de bucurie pentru prima dată din 2010. Au fost 10 ani duri, cu multe sezoane în care cea mai glorioasă echipă de baschet din California și-a chinuit fanii cu evoluții dezamăgitoare.

2010, ultimul titlu al lui Kobe Bryant

Anul 2010. Los Angeles Lakers cucerea al 16-lea titlu din istorie și al doilea consecutiv cu legendarul Kobe Bryant MVP.
picture

Kobe Bryant a câștigat 5 titluri cu LA Lakers, ultimul în 2010

Credit imagine: AFP

Au urmat 3 ani chinuitori în care Lakers nu a mai reușit să se lupte pentru trofeul Larry O'Brien. Kobe s-a accidentat grav în 2013 și a început căderea în subsolul clasamentelor pentru una din ntre cele mai iubite echipe din sporturile americane. Kobe a jucat 20 sezoane pentru echipa din LA și până în 2013 a prins playofful din fiecare dată. În toată istoria clubului înființat în 1947 nu a existat o serie de 3 ani fără playoff. Cu toate acestea, din 2013 au fost 6 ani la rând în care LA Lakers nu a putut să treacă de sezonul regulat. Retragerea din 2016 a lui Kobe Bryant a reprezentat un punct de cotitură pentru istoria clubului, iar după retragerea tricoului său legendar cu numărul 8 totul s-a schimbat. În 2018, Lakers l-au angajat pe Lebron James, iar în 2019 au completat colecția de vedete cu Anthony Davis.

26 ianuarie 2020, Kobe a decedat

La doar 41 de ani, Kobe Bryant a decedat după un accident de elicopter. Fostul star de la LA Lakers a fost împreună cu fetița lui 13 ani Gianna în acel elicopter și au murit împreună. Tristețea s-a așternut asupra tuturor fanilor din întreaga lume, iar sportul a fost învăluit în doliu.
picture

Imagini cu prăbușirea elicopterului în care a decedat Kobe Bryant

Durerea a fost înlocuită treptat cu recunoștința că am fost contemporani cu unul dintre cei mai mari jucători de baschet din istorie. Kobe Bryant a fost și va rămâne exponentul unui joc spectaculos și eficient, un Michael Jordan al Vestului, un baschetbalist care făcea Hollywoodul să-și coboare pălăria plină de stele în fața talentului și carismei sale. Când spui "Kobe Bryant" în Los Angeles, lumea poate vorbi la nesfărșit despre Omul care a fost un mare baschetbalist, iar asta e o realizare în sine pentru orice star.

Titlul în onoarea lui Kobe

Los Angeles Lakers a fost mereu în ultimele două decenii despre Kobe. În anul titlului 17, mai toți jucătorii au avut legături cu Kobe Bryant. Lebron a fost mereu comparat cu el și aveau o relație specială, Dwight Howard a fost unul dintre adversarii cei mai puternici și a fost adus la Lakers la cererea lui, Rajon Rondo a fost recunoscut de el ca fiind unul dintre cei mai bun conducători de joc din NBA și a fost adus pentru a aduce experiență, Anthony Davis l-a avut ca mentor la JO din 2012, iar Kyle Kuzma a fost scos la masă de Kobe în 2019 pentru a primi sfaturi despre cum poți deveni un star în LA.
picture

Los Angeles Lakers, campionii NBA 2019-2020

Credit imagine: Getty Images

La nici 2 luni de la decesul lui Kobe, pandemia a lovit sportul, iar playofful s-a jucat fără spectatori în bula organizată de NBA la DisneyWorld, în Florida. Cum se spune că visele se pot transforma acolo în realitate, titlul de campioană NBA prin care LA Lakers au egalat pe Boston Celtics (17-17) a venit pe 11 octombrie 2020. Un tribut în tărâmul magiei pentru Kobe Bryant, omul cu 5 inele de campion în tricoul legendar mov-auriu. Pentru a marca și mai spectaculos această dedicație, campionii au primit tradiționalele inele încrustate cu fraza care l-a făcut celebru în toată lumea pe Kobe "Lăsați o moștenire".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo