2020 a fost un an cu totul special. Și nu în sens pozitiv. Am început cu incendii devastatoare în Australia, am continuat cu amenințarea unui război nuclear pentru ca apoi să intrăm într-o pandemie care ne-a schimbat modul de viață.
În martie, Rudy Gobert de la Utah Jazz a fost depistat pozitiv cu coronavirus iar această veste a lovit puternic în publicul american: NBA s-a oprit. Pentru prima dată, coronavirusul a lovit aproape de casă. Toate sporturile s-au oprit. Nimeni nu știa cum se vor întoarce, când sau dacă se vor mai întoarce. Dar oricât de mare a fost acest șoc pentru NBA, pentru fanii celor de la Lakers 2020 era deja un an tragic.
Pentru fanii Lakers totul a început într-o duminică de ianuarie în care un elicopter s-a prăbuțit în Calabasas. Titlurile din presă erau necruțătoare, imediat după: ”Kobe Bryant a murit”. Deși a fost o confuzie inițială și a durat o perioadă până totul a fost confirmat oficial, vestea a răsunat în întreaga lume. Și nu era tot: alături de Kobe a murit și fiica sa de 13 ani, Gigi. La fel ca două prietene de-ale sale și încă cinci adulți.
NBA
Lovitură pentru Milwaukee Bucks! Giannis Antetokounmpo, accidentare gravă în meciul cu Hawks
30/06/2021 LA 09:39

Los Angeles și dorul de Kobe

Vestea a cutremurat lumea, dar a devastat pur și simplu orașul Los Angeles. Una e să îl știi și să-l apreciezi pe Kobe de la distanță, alta e să mergi constant la meciurile sale, să-l încurajezi de la câțiva metri, săptămână de săptănână. Mai mult, Kobe își făcuse un obicei de a fi constant prezent la Staples Center, de cele mai multe ori stând chiar în primul rând, preferând să facă puțin ”trash talk” cu vedete precum Luka Doncic.
Orașul nu a mai fost la fel după tragedia din ianuarie. Conform The Athletic, 250 de muraluri cu Kobe Bryant au apărut în sudul Californiei - la Venice Beach, la Bell Gardens, la un salon de înfrumusețare în Pomona, la intare în cea mai mare piață - peste tot. Los Angeles era orașul lui Kobe. Los Angeles era Kobe.
Pe măsură ce zilele treceau, atenția s-a îndreptat însă spre acest nou virus care începea să fac ravagii peste tot. În SUA, peste 214.000 de persoane au murit iar zona Los Angeles a fost cea mai afectată, cu cele mai multe decese - 6.768.

Lakers obțin titlul într-un sezon special

În toată această nebunie, NBA a ales să revină în ”bula din Orlando” și să se lupte pentru mult râvnitul titlu ”17” în aceste circumstanțe deosebite, care au adus cu ele și o presiune cu totul specială.
Cu toate astea, LeBron James și Anthony Davis au adus Lakers în marea finală și au reușit să treacă și peste momentul extrem de dificil în al cincilea meci atunci când Danny Green, liber ca pasărea cerului, a ratat o aruncare de trei puncte chair în ultimele secunde și a oferit astfel victoria celor de la Miami, conduși de un Jimmy Butler în forma carierei.
Cu toate acestea, Lakers s-au mobilizat pentru meciul decisiv și au învins categoric pentru a aduce cel de-al 17-lea titlu în Los Angeles. Cel mai așteptat de până acum cu siguranță pentru că echipa din California egalează recordul celor de la Boston Celtics. Cea mai mare rivalitate din istoria baschetului ajunge așadar într-un nou capitol iar pentru ”angelinos”, această victorie este una specială.
Lakers au trecut peste toate dificultățile unui sezon unic și au adus titlul în ciuda COVID-19. În ciuda unui mediu cu totul deosebit. Și pentru Kobe. Chiar dacă toată lumea a recomandat să nu facă asta, mai mulți fani s-au adunat azi noapte în fața Staples Center și i-au scandat numele lui Kobe. Nu avea cum să fie altfel.
După toate discuțiile despre LeBron James. Despre Anthony Davis. Despre eșecul LA Clippers. Despre sezonul remarcabil reușit de Miami Heat. Despre talentul lui Bam Adebayo. Despre strălucirea lui Jimmy Butler. Totuși, acest titlu ne duce cu gândul tot la Kobe. Un moment superb la care cu siguranță ar fi meritat să ia parte.
NBA
Frații Antetokoumpo au scris istorie în NBA! S-a mai întâmplat o singură dată asta
01/04/2021 LA 09:07
NBA
Cea mai frumoasă poveste de dragoste: Kobe Bryant și baschetul
26/01/2021 LA 10:34