Dacă Horace Grant a fost revoltat de modul în care e portretizat Jordan, care în fapt ar fi fost un tiran al vestiarului, Pippen a fost și el deranjat de modul în care documentarul l-a prezentat pe el. Părerea celor mai mulți e că s-a făcut totul ca fostul lider al "taurilor" să fie pus într-o lumină bună, de jucător care îi motiva pe ceilalți, apelând de multe ori și la metode mai puțin ortodoxe de a-i face mai determinați pe colegi prin "bullying"; când, în fapt, atitudinea lui Jordan avea mai mult legătură cu o zonă întunecată a caracterului lui.
Într-o intervenție la Good Morning Britain, Dennis Rodman a vorbit la rândul său despre mult mediatizatul documentar și a explicat că nu s-a simțit deranjat de acesta. Fostul apărător consideră că coechipierii săi nu sunt suficient de puternici psihic încât să vadă dincolo de atitudinea lui MJ din urmă cu 25-30 de ani. Chiar dacă de multe ori comportamentul lui "Air" Jordan nu era cel mai potrivit în raport cu ai săi colegi, scopul final a fost atins: MJ a reușit să îi capaciteze pe toți și să îi determine să tragă în aceeași direcție. Fără asprimea cu care au fost aceștia tratați la antrenamentele lui Bulls sau în vestiar, nu s-ar fi putut lupta de la egal la egal cu formații puternice, când miza era enormă. În spatele spuselor lui Rodman se vede un mesaj clar: deși poate Jordan nu a știut să își facă prieteni la Bulls, atitudinea sa i-a călit pe toți coechipierii.
"A fost impresionant să văd documentarul. Jucătorii s-au supărat pentru că au considerat că Michael le-a subminat autoritatea, i-a aruncat în gura lupului. "Băieți, nu faceți ce vă spun eu, eu sunt cel mai mare și sunt determinat să câștig indiferent de ce se întâmplă". Asta era filosofia lui MJ. Din punct de vedere mental, cred că ceilalți nu au fost suficient de puternici să facă față. Phil Jackson era un lord, în timp ce Michael era omul de acțiune. "Vă trag după mine pentru că vreau să fiu faimos", cam ăsta era mesajul. Eu eram deja faimos, nu m-a deranjat atitudinea lui", a spus Rodman.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI

Michael Jordan a evitat tot timpul să intre în conflict cu Dennis Rodman

Un jucător extrem de capricios și excentric, Rodman nu era un model de profesionalism când venea vorba de antrenamente sau de viața extra-sportivă, în schimb, când intra pe teren, era tot timpul la 100%.
Michael Jordan a apreciat mereu asta la el și de aceea cei doi nu au intrat niciodată în polemică, deși acțiunile celui poreclit "viermele" ar fi justificat mustrări repetate din partea unui "despot" al vestiarului, așa cum era MJ. Mai ales că între cei doi nu a fost niciodată o relație de amiciție. Dimpotrivă, având în vedere backgroundul disputelor Pistons - Bulls, de la finalul anilor '80. Dar Rodman a fost determinant pentru cucerirea celor trei titluri din '96, '97 și '98, iar Jordan a înțeles că, pentru a da randamentul maxim, acesta trebuie lăsat în pace. Important era doar randamentul din teren, iar acolo Rodman nu avea rival din punct de vedere defensiv.
"I-am spus lui Phil Jackson o dată că am nevoie de o pauză, că vreau să mă duc în Las Vegas pentru un weekend, pentru a-mi pune ordine în gânduri. Michael a zis: "Dacă e cineva care are nevoie de o vacanță, eu sunt acela". Phil a zis: "Lasă-l să se ducă. În 48 de ore ești înapoi!". Bineînțeles, nu m-am întors după 48 de ore, am lipsit 4 zile. Michael nu m-a pus la zid pentru acel moment, știa că sunt un învingător, demonstrasem asta la Detroit și la San Antonio, știa că se poate baza pe mine", a mai spus Rodman.
Cinci inele de campion NBA cu Detroit Pistons și Chicago Bulls, două titluri de cel mai bun fundaș din NBA, șapte ani la rând cel mai bun recuperator din liga nord-americană și tot atâtea nominalizări pentru cea mai bună echipă defensivă a sezonului. Doar câteva repere dintr-o carieră fabuloasă, care i-au asigurat lui Dennis Rodman un loc în istoria baschetului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04