Baschetbalistul grec de origine nigeriană, Giannis Antetokounmpo, în vârstă de 26 de ani, a semnat cel mai mare contract din istoria NBA, în valoare de 228 de milioane de dolari (187 de milioane de euro) pe cinci ani, cu echipa Milwaukee Bucks. Aceasta reprezintă o prelungire a înţelegerii pe care grecul o avea cu formaţia din Wisconsin. Contractul său mai poate fi prelungit un an, până în 2026. Astfel, grecul va primi în total 256 de milioane de dolari (210 milioane de euro).
Născut și crescut în Grecia, Antetokounmpo a fost selectat pe locul 15 în draftul din 2013 de către Bucks. În 2019, şi-a condus echipa spre finala Conferinţei de Est, fază atinsă pentru prima dată din 2001, când Milwaukee a pierdut în faţa viitorarei campioane, Toronto. Sezonul trecut, Bucks au fost eliminaţi în semifinale de Miami.

Giannis Antetokounmpo, cel mai mare contract din istoria NBA

NBA
10 jucători de urmărit în noul sezon din NBA
21/10/2019 LA 13:28
"Aceasta este casa mea, acesta este oraşul meu... Sunt binecuvântat că pot face parte din echipa Milwaukee Bucks în următorii cinci ani. Să facem ca aceşti ani să conteze. Spectacolul continuă, hai să-l privim", a scris cel mai valorous baschetbalist, pe contul personal de Twitter.
Giannis Antetokounmpo a fost declarat în ultimele două sezoane cel mai bun baschetbalist din campionat. Precedentul record contractual îi aparţinea lui Russell Westbrook, care a semnat pe cinci ani cu Oklahoma City Thunder, în 2018, pentru 206,8 milioane de dolari.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 9 LUNI
Baschet
Sfârșitul Euroleague? NBA și FIBA pregătesc o divizie europeană
22/10/2021 LA 08:37