Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cea mai surprinzătoare finală din istoria recentă a NBA. Primul titlu care ajunge în Canada

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/06/2020 la 21:37 GMT+3

Cu o victorie cu 114 la 110 în a șasea partidă a finalei NBA, Toronto Raptors devenea pe 13 iunie 2019 prima franciză canadiană care câștiga trofeul Larry O'Brien.

Toronto Raptors - NBA champions 2019

Credit imagine: Getty Images

Pe 13 iunie 2019, Toronto Raptors învingea pe Golden State Warriors în al șaselea meci al finalei NBA cu 114-110, cucerind astfel primul titlu din istoria clubului. Raptors sunt prima echipă canadiană care câștigă acest trofeu în istoria NBA.
În acel meci legendar, Kyle Lowry a fost actorul principal al celor de la Raptors cu 26 de puncte, 15 dintre ele fiind reușite într-un prim sfert de foc. Jucând 42 de minute, el a încheiat partida și cu 10 assisturi, 7 recuperări și 3 interceptări.
Un alt om important a fost Pascal Siakam, care a reușit 26 de puncte de asemenea, alături de 10 recuperări și trei assisturi în 46 de minute. De pe bancă, Fred VanVleet și Serge Ibaka au adus, împreună, 37 de puncte.
Pentru cei de la Warriors, Klay Thompson și Draymond Green au fost starurile însă eforturile lor nu au fost răsplătite cu o victorie. Thompson, deși a părăsit meciul cu 2 minute rămase din al treilea sfert după o accidentare la genunchi, a terminat meciul cu cele mai multe puncte, 30, în timp ce Graymond Green a reușit o ”triple-double” - 11 puncte, 19 recuperări, 13 assist-uri.
Pascal Siakam (Toronto Raptors) lors du match 1 des finales NBA 2019 contre Golden State
Deși a avut un meci dificil, cu doar 22 de puncte, Kawhi Leonard a fost numit MVP-ul finalei pentru a doua oară în carieră. În șase meciuri, el a reușit o medie de 28 de puncte, 9,8 recuperări, 4,2 assist-uri și 2 intercepții.
El a devenit al șaptelea jucător din istoria NBA care a câștigat premiul MPV din finală de două ori și este doar al treilea după LeBron James și Kareem Abdul-Jabbar care a câștigat acest premiu cu două echipe diferite.
Fred VanVleet, Toronto Raptors, NBA Finals 2019
Titlul celor de la Raptors a fost obținut în 24-lea sezon al echipei în NBA și în a șasea apariție consecutivă în play-off. A fost de asemenea primul trofeu major pentru orașul Toronto după 26 de ani de la succesul celor de la Toronto Blue Jays la baseball în 1993. Antrenorul Nick Nurse a devenit al nouălea antreno care câștigă titlul în NBA în primul său sezon la echipă.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo