articol de Alex Ivan
Marți seară la Barclays Center, Stephen Curry va avea ocazia să strălucească din nou pentru Golden State Warriors. Echipa sa va lua startul în primul meci al noului sezon de NBA, împotriva celor de la Brooklyn Nets.
Cel de-al 75-lea sezon din istoria NBA va debuta în circumstanțe atipice. Primul meci din 2020-21 a fost mutat înaintea Crăciunului și se va disputa în mijlocul unei pandemii care a lovit puternic Statele Unite ale Americii. NBA se va relua la doar 72 de zile după ce Los Angeles Lakers a câștigat titlul de campioană în bula de la Orlando, Florida.
NBA
Lovitură pentru Milwaukee Bucks! Giannis Antetokounmpo, accidentare gravă în meciul cu Hawks
30/06/2021 LA 09:39
Atunci, toți jucătorii și oamenii din staff-ul celor 22 de echipe participante au fost izolați la Walt Disney World pe toată durata desfășurării competiției, conform reglementărilor Asociației Naționale de Baschet pentru finalizarea sezonului de NBA.

Majoritatea partidelor din noul sezon se vor juca fără spectatori

Spectatorii vor fi interziși în arene și în noul sezon. Doar 6 echipe din cele 30 care iau startul competiției vor putea găzdui un număr redus de fani în sălile lor. Noul sezon nu va mai avea totuși parte de o nouă bulă.
NBA va conta pe testarea zilnică a jucătorilor și a membrilor staff-ului, purtarea măștii de protecție, distanțarea socială și un set complet de reguli sanitare riguroase. Toate cele 30 de echipe vor avea un ofițer de protocol care le va însoți în deplasările cu avionul și se va asigura că cele 160 de pagini de reglementări vor fi implementate corespunzător.
Oficialii NBA au stabilit programul doar pentru prima parte a sezonului regulat, până la data de 4 martie 2021. Aceștia își doresc să păstreze calendarul flexibil în eventualitatea oricărei complicații cauzate de evenimente ce au legătură cu Covid-19.
”Știm că vom avea provocări și lovituri, dar până acum suntem optimiști că planul nostru poate să rezolve aceste provocări și lovituri”, a declarat David Weiss, vice-președintele N.B.A. pe departamentul de relații cu jucătorii.

Pregătirea echipelor, dată peste cap

Cele opt echipe care nu au participat în bula din Florida, printre care și Golden State Warriors, nu au mai disputat o partidă oficială de aproape nouă luni. În schimb, Lakers și Miami Heat au jucat fiecare câte șase meciuri în play-off-ul din sezonul trecut și s-au întors la antrenamente în mai puțin de două luni.
Vor exista numeroase inegalități între timpul de pregătire și recuperare al echipelor și din cauza reducerii numărului de meciuri din sezonul regulat. Anul acesta, NBA se va desfășura pe parcursul a 72 de jocuri și nu 82, așa cum se întâmpla în mod normal. Această reducere a numărului de partide a fost adoptată pentru ca NBA să nu se suprapună cu Jocurile Olimpice din vară și să poată reveni la un program normal în 2021-22.

Modelul NBA, apreciat în toată lumea

N.B.A. a fost foarte lăudată pentru felul în care a reușit să gestioneze bula de la Florida. În comparație, N.F.L. (National Football League) a trecut recent printr-un scandal imens, după ce jucătorii de la Denver Broncos nu au purtat mască de protecție la o întâlnire, încălcând astfel regulile sanitare.
În luna martie, NBA a fost printre primele competiții sportive din lume care și-au suspendat activitatea în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, organizațiile de pretutindeni au urmat exemplul conducătorilor din baschetul american. La nouă luni de la acel moment, N.B.A încearcă să găsească un echilibru între desfășurarea competiției și asumarea de cât mai puține riscuri în ceea ce privește numărul infectărilor.
NBA
Frații Antetokoumpo au scris istorie în NBA! S-a mai întâmplat o singură dată asta
01/04/2021 LA 09:07
NBA
Cea mai frumoasă poveste de dragoste: Kobe Bryant și baschetul
26/01/2021 LA 10:34