Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jokic, triple-double inutil pentru Nuggets! Doncic i-a dus pe Mavericks mai aproape de obiectiv

Nicu Savin

Publicat 05/04/2024 la 09:28 GMT+3

În noaptea de joi spre vineri au avut loc 5 partide în NBA. Cea mai echilibrată a fost cea dintre Los Angeles Clippers și Denver Nuggets, câștigată de gazde cu 102-100, în ciuda unei prestații de gală a lui Nikola Jokic, autorul unui triple-double. Dallas Mavericks a câștigat lejeracasă cu Atlanta Hawks (109-95) și are asigurat în mare măsură un loc în top 6 în Vest.

Nikola Jokic

Credit imagine: Eurosport

Sezpnul regular din NBA se apropie de final, iar lucrurile sunt aproape clare în ambele conferințe, în ceea ce privește echipele calificate în play-off. Totuși, lupta pentru pozițiie cât mai bune e acerbă, iar în Vest există un duel de la distanță pentru locul 4, care, cel puțin teorie, va aduce un adversar mai facil în prima rundă a play-off-ului.
Los Angelers Clippers a făcut un pas mare către îndeplinirea acestui obiectiv, după ce a câștigat dramatic duelul de acasă cu Denver Nuggets, scor 102-100. Californienii s-au impus grație unui joc colectiv foarte bun, Paul George (28 de puncte) și James Harden (20 de puncte) fiind cei mai buni marcatori ai echipei.

Nikola Jokic a depășit limita de 14.000 de puncte marcate în NBA

Omul meciului a fost Nikola Jokic, care a reușit un triple-double: 36 de puncte, 17 recuperări și 10 pase decisive. A fost a 23-a astfel de performanță pentru starul sârb în acest sezon. Jokic putea fi eroul echipei sale, dar aruncarea sa de 3 din ultima secundă nu a intrat.
Meciul din Los Angeles a fost special pentru Jokic și pentru că a depășit granița celor 14.000 de puncte marcate în NBA.
Victoria celor de la Clippers îi ține pe Dallas Mavericks la două lungimi în spate. Doncic & Co au câștigat fără mari probleme partida de acasă cu Atlanta Hawks (109-95), dar e greu de crezut că în cele 6 etape rămase de disputat până la finalul sezonului regular vor reuși să urce pe locul 4. Totuși, o clasare în top 6, care scutește emoțiile barajului pentru calificarea în sferturile de conferință, este un obiectiv realizabil, Mavs fiind momentan pe locul 5.
Doncic a contribuit la victoria de azi noapte cu 25 de puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive, dar cel mai bun marcator al echipei a fost Kyrie Irving (26 de puncte).
Alte rezultate din NBA
  • Miami Heat - Philadelphia 76ers 105-109
  • New York Knicks - Sacramento Kings 120-109
  • Houston Rockets - Golden Starte Wariors 110-133
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo