După ce delegația Statelor Unite a bifat ieri un record negativ, fiind pentru prima dată din 1972 încoace când sportivii de peste ocean nu au obținut nicio medalie în prima zi de concurs a Jocurilor Olimpice, astăzi echipa masculină de baschet le-a oferit un nou motiv de supărare fanilor americani.
În ciuda faptului că nu este formată exclusiv din superstaruri din NBA, specialiștii consideră că formația pregătită de Gregg Popovich nu poate fi oprită din drumul spre aur, însă primul meci de la Tokyo a demonstrat contrariul. Americanii au fost învinși cu 73 - 86 de Franța, iar semnele de întrebare despre forma și determinarea baschetbaliștilor sunt acum și mai mari.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI
Evident, când joacă împotriva Statelor Unite, orice echipă încearcă să se autodepășească, iar francezii au demonstrat astăzi un spirit de luptă deosebit. Deși americanii au condus și cu 10 puncte avans, iar la jumătatea ultimului sfert aveau 7 puncte în plus pe tabelă, francezii au crezut în șansa lor și în final au fost răsplătiți.
Evan Fournier, jucătorul lui Boston Celtics, a fost cel mai bun jucător al reprezentativei din Hexagon, cu un bilanț de 28 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. În tabăra americană, cele mai bune cifre i-au parținut lui Jrue Holiday, proaspăt campion în NBA cu Milwakee Bucks, care a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Dream team-ul american, prima înfrângere la Jocurile Olimpice după 17 ani

Deși surprinzător, rezultatul de azi nu este întâmplător, deoarece echipa Statelor Unite a avut evoluții modeste în pregătirea turneului olimpic, pierzând 2 partide la rând, cu Nigeria și Australia, ceea ce a marcat o premieră din momentul în care profesioniștilor li s-a permis să joace la nivel internațional (1992).
Înfrângerea în fața Franței este prima suferită de SUA la Jocurile Olimpice din 2004 încoace. La Atena, americanii pierdeau în semifinale în fața Argentinei (care avea să ia aurul), dar la ultimele 3 ediții (Beijing - 2008, Londra -2012 și Rio de Janeiro - 2016), dream team-ul a câștigat toate cele 24 de meciuri disputate.
În cealaltă partidă a Grupei A, Cehia a învins Iranul cu 84-78. În etapa a 2-a a fazei grupelor, SUA va juca contra Iranului, iar Franța cu Cehia.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Baschet: Cele mai frumoase momente ale lui Luka Doncic la Jocurile Olimpice
13/08/2021 LA 15:33
Olympic Games
Tokyo 2020: Baschet - Cele mai spectaculoase slam dunk-uri
09/08/2021 LA 08:42