Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andreea Grecu a terminat pe locul 12 primul concurs olimpic de monobob din istorie

Nicu Savin

Actualizat 14/02/2022 la 06:06 GMT+2

Andreea Grecu s-a descurcat onorabil în concursul de monobob feminin de la Beijing. Românca a terminat a 12-a după cele 4 manșe.

Andreea Grecu

Credit imagine: Other Agency

Andreea Grecu a dus cu bine la capăt primul concurs olimpic de monobob din istorie. În ultimele două manșe, românca de 28 de ani nu a reușit să repete performanșa din prima zi, la finalul căreia s-a clasat pe locul 9.
În manșa a 3-a, Andreea a avut doar al 15-lea timp, ceea ce a coborât-o pe locul 12 la timpii cumulați.
picture

Andreea Grecu, al 15-lea timp în manșa a 3-a la monobob

În ultima manșă, Andreea a avut o prestație mai solidă, dar nu a reușit să urce în clasament. Totuși, românca și-a păstrat locul 12, un rezultat onorabil pentru ea, mai ales că monobobul era o necunoscută pentru ea până în urmă cu puțin timp.
picture

Andreea Grecu, evoluție decentă în ultima manșă a concursului de monobob

Citește și:

Andreea Grecu, rezultat onorabil la monobob

Așadar, Andreea a terminat cu bine concursul, dar a ratat șansa de a bifa cel mai bun rezultat românesc de la Beijing. În continuare, cea mai bună performanță românească la această ediție a Jocurilor Olimpice rămâne locul 9 obținut de ștafeta de sanie.
În ceea ce privește lupta pentru medalii nu a fost loc de surprize. Americanca Kaillie Humphries a evoluat perfect și în ultimele două manșe, cucerind aurul cu un avans de peste o secundă și jumătate față de conaționala ElanaMeyers Taylor, care a coborât perfect în rundele de azi, luând argintul după ce la jumătatea concursului era în afara podiumului. Medalia de bronz i-a canadiancei Christine de Bruine.
Andreea Grecu nu și-a spus ultimul cuvânt la această ediție a Jocurilor Olimpice. Ea va participa și la concursul de bob dublu, unde va face echipă cu Katharina Wick. Primele două manșe din competiția de bob 2 feminin vor avea loc vineri, 18 februarie, în timp ce manșele 3 și 4 sunt programate sâmbătă, 19 februarie.
Astăzi va debuta și concursul de dublu bob masculin, unde România este reprezentată de Mihai Tentea și Ciprian Daroczi. Prima manșă va începe la ora 14:05, iar cea de-a 2-a la 15:40. Mâine va avea loc bătălia pentru medalii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo