Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing

Nicu Savin

Actualizat 10/02/2022 la 18:29 GMT+2

Echipa României de sanie a terminat concursul de ștafetă de la Beijing pe locul 9, aducând astfel cel mai bun rezultate pentru delegația noastră la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Romania echipa de sanie Valentin Cretu

Credit imagine: facebook

Sportivii români au încheiat într-o notă onorabilă ultimul concurs de sanie de la Beijing. Astăzi a avut loc proba de ștafetă, iar România a fost reprezentată de Raluca Strămăturaru (feminin), Valentin Crețu (masculin) și echipajul de dublu format din Marian Gîtlan și Darius Şerban.
Echipa României a fost a 2-a la start, iar evoluția a fost una decentă, oprind cronometrul la 3:07.692 minute, peste ștafeta Cehiei, care fusese prima în concurs. România a rămas pe prima poziție și după evoluțiile Chinei, Coreei de Sud și Ucrainei, dar apoi a început să coboare, odată ce în prim plan au apărut formațiile candidate la medalii.
picture

Ștafeta României la sanie, prestație foarte bună în proba pe echipe

Citește și:

Ștefeta de sanie a obținut cel mai bun rezultat românesc la Beijing

La finalul concursului, România s-a clasat pe locul 9, din 14 echipe, aducând astfel cel mai bun rezultat al delegației noastre de la Beijing. Ștafeta României și-a îmbunătățit performanța obținută la Pyeongchang în această probă, atunci terminând pe poziția a 10-a.
Sportivii români au oferit primele reacții după prestația bună din concursul de azi.
Lupta pentru medalii a fost palpitantă. Polonia, SUA, Canada, Italia, Comitetul Olimpic Rus, Letonia și Austria au stat pe rând la locul de onoare, dar Germania a avut ultimul cuvânt. Nemții erau în spatele austriei după al doilea schimb, dar "Expresul Bavarez" format dinTobias Wenld și Tobias Arlt a recuperat excepțional și austriecii au trebuit să se mulțumescă cu argintul. Bronzul a revenit Letoniei.
Așadar, Germania a acaparat tot aurul pus în joc în concursurile de sanie de la Beijing. Pe lângă succesul de azi, nemții s-au impus și la masculin (Johannes Ludwig), feminin (Natalie Geisenberger) și proba de dublu (Tobias Wenld / Tobias Arlt).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo