Andreea Grecu așteaptă cu mare încredere întrecerile de la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Sportiva va concura în două probe, la monobob și la două persoanem alături de Katharina Wick.
Azi, reprezentanta României a efectuat primele două coborâri, iar la final s-a declarat mulțumită, în special după prima.
"A fost mai bine decât la teste. În perioada de calificări am învățat să merg cu monobobul, pentru că nu știam. Iar la teste am făcut praf manșele. Acum se pare că am învățat și este foarte mișto senzația", a povestit impresiile într-un material video realizat de COSR.
Beijing 2022
EXCLUSIV | Prima reacție din partea COSR după anunțul Andreei Grecu privind retragerea din bob
20/02/2022 LA 10:24
"La monobob eu sper la un rezultat în Top 6. Este o probă nouă și pentru mine. Am început să pilotez de un an monobobul, m-am adaptat puțin mai greu decât celalalte fete care sunt foarte bune la start, dar se pare că încet-încet am început să mă apropii și eu de ele. Ca și nivel de pilotaj chiar am speranțe că pot obține un loc bun, de ce nu, chiar și o medalie", Andreea Grecu.
Monobobul feminin este o disciplină nouă în programul olimpic. În acest sezon de Cupă Mondială, Andreea are inclusiv o clșasare pe locul 7.

Andreea Grecu a ajuns să cunoască toate secretele bobului

Deși nu este un sport deloc ușor, ea s-a îndrăgostit de această disciplină și a ajuns să-i cunoscă toate secretele. Inclusiv mecanica lui.
https://i.eurosport.com/2022/02/03/3302818.png
"Este o altă parte a bobului. În principiu, ne cam ocupă de tot, inclusiv să îl ducem la start, iar după ce am ajuns la finiș, să îl urcăm în transporter, în camion", a zâmbit sportiva. Dacă vă întrebați cât cântărește echipamentul, atunci să spunem că bobul de două persoare are o greutate de 175 de kilograme, iar monobobul, 155 de kilograme!", a declarat Andreea Grecu într-un interviu pentru Eurosport.
ANDREEA GRECU, O POVESTE DESPRE SUCCES LA SPORTURILE DE IARNĂ. PARE INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: ESTE CAMPIOANĂ MONDIALĂ!
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
VIDEO EXCLUSIV | Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice
20/02/2022 LA 08:30
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - 4-Man Heat 4
20/02/2022 LA 05:17