Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andreea Grecu, primele coborâri cu monobobul. "A fost mai bine decât la teste". Imagini inedite

Andrei Nicolae

Actualizat 03/02/2022 la 14:59 GMT+2

Andreea Grecu a avut primele antrenamente cu monobobul pe pista de la la Yanqing. A ajuns să cunoscă toate secretele bobului, inclusiv mecanica lui.

Andreea Grecu monobob

Credit imagine: Other Agency

Andreea Grecu așteaptă cu mare încredere întrecerile de la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Sportiva va concura în două probe, la monobob și la două persoanem alături de Katharina Wick.
Azi, reprezentanta României a efectuat primele două coborâri, iar la final s-a declarat mulțumită, în special după prima.
"A fost mai bine decât la teste. În perioada de calificări am învățat să merg cu monobobul, pentru că nu știam. Iar la teste am făcut praf manșele. Acum se pare că am învățat și este foarte mișto senzația", a povestit impresiile într-un material video realizat de COSR.
"La monobob eu sper la un rezultat în Top 6. Este o probă nouă și pentru mine. Am început să pilotez de un an monobobul, m-am adaptat puțin mai greu decât celalalte fete care sunt foarte bune la start, dar se pare că încet-încet am început să mă apropii și eu de ele. Ca și nivel de pilotaj chiar am speranțe că pot obține un loc bun, de ce nu, chiar și o medalie", Andreea Grecu.
Monobobul feminin este o disciplină nouă în programul olimpic. În acest sezon de Cupă Mondială, Andreea are inclusiv o clșasare pe locul 7.

Andreea Grecu a ajuns să cunoască toate secretele bobului

Deși nu este un sport deloc ușor, ea s-a îndrăgostit de această disciplină și a ajuns să-i cunoscă toate secretele. Inclusiv mecanica lui.
Andreea Grecu monobob
"Este o altă parte a bobului. În principiu, ne cam ocupă de tot, inclusiv să îl ducem la start, iar după ce am ajuns la finiș, să îl urcăm în transporter, în camion", a zâmbit sportiva. Dacă vă întrebați cât cântărește echipamentul, atunci să spunem că bobul de două persoare are o greutate de 175 de kilograme, iar monobobul, 155 de kilograme!", a declarat Andreea Grecu într-un interviu pentru Eurosport.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo