Potrivit un anunț al promotorului Eddie Hearn, de la începutul lunii februarie, meciul revanșă dintre boxerul ucrainean Oleksandr Usyk, noul campion mondial al greilor în versiunile WBA, WBO, IBF și IBO, și britanicul Anthony Joshua a fost fixat pentru luna mai.
După izbucnirea războiului din Ucraina, partida are șanse minime să aibă loc. Sportivul de 35 de ani s-a alăturat recent unei grupări care luptă pentru apărarea Kievului și a fost fotografiat ținând în mâini o armă automată.
Usyk duce în prezent o luptă pentru a-și apăra conaționalii, iar ideea ca el să intre în cantonament în câteva săptămâni pare doar o fantezie. Sportivul a declarat pentru CNN că nu știe când se va întoarce în ring, dar a punctat că abilitățile pe care le-a dobândit în box l-au ajutat foarte mult în război.
Box
Usyk, mesaj clar pentru ucraineni după ce a plecat de pe front! "Nu credeți tot ce se spune"
02/04/2022 LA 21:04
"Chiar nu știu când voi păși înapoi în ring. Țara mea și onoarea sunt mai importante pentru mine decât centura de campion. Abilitățile dobândite în box m-au ajutat să fiu calm și pregătit mental. În plus, mă ajută să-i ajut pe alții care sunt panicați și nervoși", a declarat Oleksandr Usyk.
Întrebat dacă este dispus să ucidă pentru în acest război, boxerul a spus că nu vrea să fie nevoit să facă asta, dar că nu va ezita să apese pe trăgaci dacă nu va avea de ales.
"Dacă vor dori să-mi ia viața sau pe a celor apropiați, va trebui să o fac. Dar nu vreau asta. Nu vreau să trag, nu vreau să ucid pe nimeni, dar dacă vor vrea să ne ucidă, nu voi avea de ales. Poate că va suna sentimental, dar sufletul meu aparține Domnului, iar trupul meu și cinstea mea aparțin țării mele, familiei mele.
Deci nu există frică, absolut nicio teamă. Există doar nedumerire. Cum poate avea loc ceva de genul ăsta în secolul 21?", a punctat sportivul, care a povestit și cât de mult s-a schimbat viața oamenilor din Ucraina în ultimele zile.
"Bombardamentele din jur sunt o nebunie. Tocmai au bombardat orașul Mariupol, o rachetă a lovit acoperișul unuia dintre prietenii mei. Rușii nu se joacă. Soldații lor nu nu știu exact ce se întâmplă aici. Ei nu văd ce se întâmplă. Sunt victimele președintelui lor.
Când există o alarmă de raid aerian, ne ascundem. Desigur, este distractiv când suntem mulți aici, ne distrăm. De fapt, ne forțăm să ne distrăm", a conchis Usyk.
Citește și:

Usyk l-a învins la puncte pe Joshua în septembrie 2021

Usyk a cucerit cele patru centuri mondiale în septembrie 2021, când l-a învins pe Joshua la puncte, cu o decizie unanimă, în ringul amenajat pe stadionul lui Tottenham Hotspur.
Presa britanică a relatat că Tyson Fury, campionul mondial WBC, i-a oferit o sumă de bani lui Joshua pentru a renunța la meciul revanșă obligatoriu cu Usyk, cu scopul de a aranja cu ucraineanul un meci de unificare a titlurilor mondiale. Negocierile au intrat însă în impas.
Eddie Hearn a declarat în februarie la BBC Radio 5 că s-a stabilit ca lupta revanșă Usyk - Joshua să aibă loc în luna mai: "Marea Britanie, SUA, Orientul Mijlociu, avem oferte din toată lumea pentru acest meci. Eu aș vrea să fie în Regatul Unit, dar vom vedea."
Usyk, 35 ani, fost campion al centurilor unificate la categoria grea-ușoară, are 19 victorii în palmares, dintre care 13 înainte de limită, în timp ce Anthony Joshua, 32 ani, numără 24 de victorii (22 KO) și două înfrângeri.
Box
Oleksandr Usyk pleacă de pe front pentru a pregăti meciul revanșă cu Anthony Joshua
23/03/2022 LA 10:04
Box
S-a stabilit când va lupta Anthony Joshua pentru revanșă cu Oleksandr Usyk! Anunțul oficial
09/02/2022 LA 17:28