Oleksandr Usyk a cucerit cele patru centuri mondiale în septembrie 2021, când l-a învins pe Anthony Joshua la puncte, cu o decizie unanimă, în ringul amenajat pe stadionul lui Tottenham Hotspur.
Eddie Hearn a declarat în februarie la BBC Radio 5 că s-a stabilit ca lupta revanșă Usyk - Joshua să aibă loc în luna mai: "Marea Britanie, SUA, Orientul Mijlociu, avem oferte din toată lumea pentru acest meci. Eu aș vrea să fie în Regatul Unit, dar vom vedea."
Partida a fost, însă, pentru câteva săptămâni în pericol după ce ucraineanul a mers în țara natală pentru a-și apăra conaționalii după izbucnirea războiului. Întors la Kiev, Usyk spunea că nu știe când va putea reveni în ring.
Box
Usyk, mesaj clar pentru ucraineni după ce a plecat de pe front! "Nu credeți tot ce se spune"
02/04/2022 LA 21:04
Potrivit ESPN, meciul revanșă cu Joshua va avea totuși loc în acest an. Chiar dacă legile ucrainene le interzic bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara, dacă ar putea fi înrolați, ministrul ucrainean al Sportului i-a dat lui Oleksandr Usyk permisiunea de a pleca pentru a relua pregătirile pentru meci.
În acest condiții, sportivul se va putea antrena pentru confruntarea cu Anthony Joshua, care va avea loc la Londra, pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, cu casa închisă.
Oleksandr Usyk, 35 ani, fost campion al centurilor unificate la categoria grea-ușoară, are 19 victorii în palmares, dintre care 13 înainte de limită, în timp ce Anthony Joshua, 32 ani, numără 24 de victorii (22 KO) și două înfrângeri.
Citește și:

DEZVĂLUIRI DE PE FRONT ALE LUI OLEKSANDR USYK

După izbucnirea războiului din Ucraina, Oleksandr Usyk s-a alăturat unei grupări care luptă pentru apărarea Kievului și a fost fotografiat ținând în mâini o armă automată. Sportivul de 35 de ani a dus timp de câteva săptămâni o luptă pentru a-și apăra conaționalii, iar ideea ca el să intre în cantonament în câteva săptămâni părea doar o fantezie.
Luptătorul a declarat la începutul acestei luni, pentru CNN, că nu știe când se va întoarce în ring, dar a punctat că abilitățile pe care le-a dobândit în box l-au ajutat foarte mult în război.
"Chiar nu știu când voi păși înapoi în ring. Țara mea și onoarea sunt mai importante pentru mine decât centura de campion. Abilitățile dobândite în box m-au ajutat să fiu calm și pregătit mental. În plus, mă ajută să-i ajut pe alții care sunt panicați și nervoși", a declarat Oleksandr Usyk.
Întrebat dacă este dispus să ucidă pentru în acest război, boxerul a spus că nu vrea să fie nevoit să facă asta, dar că nu va ezita să apese pe trăgaci dacă nu va avea de ales.
"Dacă vor dori să-mi ia viața sau pe a celor apropiați, va trebui să o fac. Dar nu vreau asta. Nu vreau să trag, nu vreau să ucid pe nimeni, dar dacă vor vrea să ne ucidă, nu voi avea de ales. Poate că va suna sentimental, dar sufletul meu aparține Domnului, iar trupul meu și cinstea mea aparțin țării mele, familiei mele.
Deci nu există frică, absolut nicio teamă. Există doar nedumerire. Cum poate avea loc ceva de genul ăsta în secolul 21?", a punctat sportivul, care a povestit și cât de mult s-a schimbat viața oamenilor din Ucraina în ultimele zile.
"Bombardamentele din jur sunt o nebunie. Tocmai au bombardat orașul Mariupol, o rachetă a lovit acoperișul unuia dintre prietenii mei. Rușii nu se joacă. Soldații lor nu nu știu exact ce se întâmplă aici. Ei nu văd ce se întâmplă. Sunt victimele președintelui lor.
Când există o alarmă de raid aerian, ne ascundem. Desigur, este distractiv când suntem mulți aici, ne distrăm. De fapt, ne forțăm să ne distrăm", a conchis Usyk.
Box
Revanșa Usyk - Joshua, șanse minime să se dispute în mai! Dezvăluiri de pe front ale ucraineanului
04/03/2022 LA 08:12
Box
S-a stabilit când va lupta Anthony Joshua pentru revanșă cu Oleksandr Usyk! Anunțul oficial
09/02/2022 LA 17:28