După izbucnirea războiului din Ucraina, Oleksandr Usyk s-a întors în țara natală, s-a alăturat unei grupări care luptă pentru apărarea Kievului și a fost fotografiat ținând în mâini o armă automată.
După circa două săptămâni petrecute pe front, sportivului în vârstă de 35 de ani i-a fost permis să plece pentru a se antrena pentru meciul revanșă cu Anthony Joshua.
Acum, Usyk a ținut să le transmită un mesaj clar compatrioților săi, la aproximativ 10 zile după ce a părăsit Ucraina. Pugilistul le-a spus să nu creadă tot ce se transmite la televizor, recomandându-le să se informeze doar din surse sigure pentru a nu pica în plasa celor care lansează fake news-uri.
Box
Oleksandr Usyk pleacă de pe front pentru a pregăti meciul revanșă cu Anthony Joshua
23/03/2022 LA 10:04
"Toate informațiile care apar la televizor sunt prea false. Îi sun pe prietenii mei care au rămas acolo și sunt direct legați fie de armată, fie de orașul în care se află. Primesc informații direct. Nu m-am mai uitat la televizor de ani de zile. Eu obțin informații direct de la sursă.
Este necesar să citești cărți, literatură normală, corectă. Trebuie să-ți dezvolți creierul în direcția corectă și nu să te uiți la televizor. Oamenii sunt leneși, nu vor să citească, să se dezvolte, se uită la televizor și cred tot ce se spune", a declarat Oleksandr Usyk, citat de publicația ucraineană Sport.
Citește și:

Când și unde va avea loc duelul dintre Joshua și Usyk

Anthony Joshua va încerca în această vară să-și recapete centurile de campion mondial de la Oleksandr Usyk, cel care l-a învins la puncte în septembrie 2021, după o decizie unanimă.
Inițial, meciul trebuia să aibă loc în mai, dar războiul din Ucraina a dat lucrurile peste cap. Usyk s-a înrolat în armata țării sale și părea dispus să renunțe la această revanșă, dar în cele din urmă a decis să lupte și a părăsit țara, primind o dispensă specială din partea autorităților, pentru a se pregăti cum se cuvine pentru marele duel.
Conform Daily Mail, lupta va avea loc pe 25 iunie, în Arabia Saudită. În primă fază s-a scris că Anglia va găzdui și acest meci, la fel ca pe cel din septembrie 2021. iar Wembley sau Totttenham Stadium erau cele mai probabile locații.
Banii arabilor au jucat însă un rol deosebit, astfel că Joshua a acceptat să renunțe la avantajul terenului propriu și să lupte cu Usyk în Orientul Mijlociu. Suma totală pe care arabii o oferă pentru a găzdiu acest meci este de 120 de milioane de dolari, bani care vor fi împărțiți aproape egal de cei doi pugiliști, probabil cu o parte mai mare pentru Usyk, campionul mondial.
Box
Revanșa Usyk - Joshua, șanse minime să se dispute în mai! Dezvăluiri de pe front ale ucraineanului
04/03/2022 LA 08:12
Box
S-a stabilit când va lupta Anthony Joshua pentru revanșă cu Oleksandr Usyk! Anunțul oficial
09/02/2022 LA 17:28