Anthony Joshua - Oleksandr Usyk este printre cele mai așteptate partide ale anului în boxul profesionist. Ucraineanul s-a impus la puncte în toamna anului trecut în fața englezului, luându-i astfel toate centurile de campion mondial la categoria grea, în versiunile WBA, WBO, IBF și IBO. Joshua a activat însă imediat clauza de revanșă și urmează ca cei doi pugiliști să se afle față în față în acest an.
Inițial trebuia ca meciul să aibă loc în mai, dar războiul din Ucraina a dat lucrurile peste cap. Usyk s-a înrolat în armata țării sale și părea dispus să renunțe la acest meci, dar în cele din urmă a decis să lupte și a părăsit țara, primind o dispensă specială din partea autorităților, pentru a se pregăti cum se cuvine pentru marele meci.
Usyk a fost încurajat să ia această decizie de frații Klitschko, foști campioni mondiali la categoria grea, care în prezent sunt în prima linie de apărare a Ucrainei.
Box
Scandal după ce Lăcrămioara Perijoc a pierdut finala mondială la box!
21/05/2022 LA 09:12
"Vei face mai mult pentru noi dacă vei lupta și vei aduce Ucraina în atenția a milioane de oameni, decât ai face-o continuând să porți o mitralieră aici.", a fost mesajul primit de Usyk de la Vitali Klitschko, care este și primar al Kievului.
Citește și:

Revanșa Joshua - Usyk, în Arabia Saudită, pe 25 iunie

Negocierile dintre cele două părți s-au reluat și se pare că s-a ajuns repede la un consens privind data și locul de desfășurare. Conform Daily Mail, lupta va avea loc pe 25 iunie, în Arabia Saudită. În primă fază s-a scris că Anglia va găzdui și acest meci, la fel ca pe cel din septembrie 2021. iar Wembley sau Totttenham Stadium erau cele mai probabile locații.
Banii arabilor au jucat însă un rol deosebit, astfel că Joshua a acceptat să renunțe la avantajul terenului prorpiu și să lupte cu Usyk în Orientul Mijlociu. Suma totală pe care arabii o oferă pentru a găzdiu acest meci este de 120 de milioane de $, bani care vor fi împărțiți aproape egal de cei doi pugiliști, probabil cu o parte mai mare pentru Usyk, campionul mondial.
Pentru Joshua nu va fi pentru prima dată când boxează pentru centură în Arabia Saudită. La fel s-a întâmplat și la meciul revanșă contra lui Andy Ruiz în 2019, cel care i-a administrat inițial prima îngrângere din carieră.
Înainte de revanșa dintre Joshua și Usyk, lumea boxului va fi cu ochii pe un alt super meci de la categora grea, cel dintre Tyson Fury și Dillian Whyte, care va avea loc pe Wembley, pe 23 aprilie. Fury e mare favorit, iar în czul unei victorii am putea asista în iarna următoare la un super meci de unificare a tuturor centurilor de la categiria grea, între el și câștigătorul dintre Joshua și Usyk.
Box
Ionuţ "El Capo" Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş
21/05/2022 LA 05:07
Box
Vrea să îi pună pe ruși pe fugă, apoi să bată recordul lui Foreman. Anunțul lui Vladimir Klitschko
25/04/2022 LA 13:42