68 de mii de fani au venit sâmbătă seara pe stadionul de 1 miliard al lui Tottenham pentru a-l încuraja pe Anthony Joshua, dar englezul a pierdut în premieră o luptă acasă. Este doar a doua înfrângere din cariera lui Joshua, după ce în 2019 a fost învins de mexicanul Andy Ruiz Jr. Englezul are o clauză prin care poate cere revanșa în fața lui Usyk!
Ucraineanul s-a impus clar, amia les în rudele 3 și 7, când a reușit să-l lovească puternic pe rivalul său Joshua.
Box
Tyson Fury vrea să revină în ring pentru un duel cu Oleksandr Usyk! Data posibilului meci
22/08/2022 LA 07:14
Usyk (34 ani) a impresionat și surprins prin combinațiile rapide. Ucraineanul a intrat în ring cu 18 victorii la profesioniști, doara 2 dintre ele fiind la categoria grea. Experienața superioară și cota mult ami ridicată a lui Anthony Joshua nu au contat pentru Usyk, care a devenit al trei sportiv din Ucraina campion mondial la categoria grea. Primii doi sunt frații Klitschko.
Vitaly Klitschko a fost alături de Andrei Shevchenko pe stadionul lui Tottenham pentru a-l încuraja pe Osyk, noul star al greilor.
După meci, Vitaly a mers la vestiar pentru a-l felicita pe noul rege al greilor. Usyk așteaptă acum decizia lui Joshua pentru a se lupta într-o revansă cu cele trei centuri pe masă, din nou.
"Nu cred că Anthony a boxat prea bine azi, iar Usyk a fost excelent. Eram îngrijorat de tot ce s-a zis înainte de meci și am avut dreptate, am gândit prea mult, a primit prea multe lovituri devreme. Acum va merge la spital. Nu știu dacă are arcada spartă, dar nu arată deloc bine. Nu mai vedea după runda a 9-a. Rezervorul era gol, nu mai avea combustibil. Doar inima l-a mai ținut în meci în ultima rundă" a spus promoteurul lui Joshua, Eddie Hearn
Finalul meciului de la Londra l-a găsit pe Joshua în corzi. Cea mai așteptată luptă din boxul mondial, Anthony Joshua - Tyson Fury este în pericol!

Cine este Oleksader Usyk, pugilistul care l-a învins clar pe Joshua

Născut la Simferopol, Oleksader Usyk a fost fotbalist până la 15 ani la echipa locală Tavrija, iar în 2002 a înceout boxul. 10 ani mai târziu, Usyk a cucerit la Londra aurul olimpic, după un titlu european și unul mondial. Înttre cei învinși la Londra, în drumul către aur a fost și bulgarul Pulev. Imediat după ce a venit cu aurul olimpic acasă decizia a fost simplă. Trecerea la profesioniști a fost făcută în 2013, iar Osyk a început să adune victorii. După câteva succese acasă, ucraineanul a plecat ăn cputarea gloriei peste Ocean. Victoriile cu Mchunu și Hunter din Statele Unite au prevestit ce avea să urmeze. 2020 a fost anul ăn care lumea boxului a realizat că Osyk poate fi noul campion mondial. Succesul clar de la Londra cu Derek Chisora a fost trambulina de care avea nevoie pentru o luptă cu Joshua. Ceea ce englezii se așteptau să fie doar o încâlzire pentru AJ în vedea marii bătălii cu Tyson Fury s-a transformat într-o petrecere ucraineană cu 68 de mii de invitați. Usyk are 19 victorii la profesioniști și poarte fi noul rege al categoriei grea. Centurile centurile WBA, IBF și WBO pleacă la Simferopol!
Box
Usyk, mesaj clar pentru ucraineni după ce a plecat de pe front! "Nu credeți tot ce se spune"
02/04/2022 LA 21:04
Box
Oleksandr Usyk pleacă de pe front pentru a pregăti meciul revanșă cu Anthony Joshua
23/03/2022 LA 10:04