Multiplu campion european și mondial, Victor Mihalachi își dorește să revină de la Tokyo cu o medalie olimpică, acesta fiind un vis de-al său din copilărie. Sportivul, care va face echipă la Jocurile Olimpice, în proba de canoe 2 pe 1.000 de metri, cu Cătălin Chirilă, a declarat că obiectivul său este de a fi în cea mai bună formă pentru a putea să concureze de la egal la egal cu echipele puternice care vor fi prezente în competiție.
Românul a vorbit și despre cum a decurs pregătirea pentru Tokyo, precizând că, din punctul său de vedere, echipa are șanse mari să câștige o medalie.
"Sunt foarte motivat, pentru că în primul rând este visul meu din copilărie, asta a fost motivația pentru care m-am apucat de sport și m-a și ținut în sport. Pentru mine ar fi ca o încununare, pentru că am câștigat toate medaliile posibile, mai puțin cea olimpică. Îmi doresc foarte mult să reușesc. E un an atipic pentru noi, deocamdată pregătirea merge bine, nu avem traume, starea de sănătate e ok, eu zic că avem șanse foarte mari de a obține o medalie olimpică.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Canoe Single 1000m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:30
Avem o echipă unită, dar cu siguranță întotdeauna este loc de mai bine. Muncim în fiecare zi și încercăm să fim tot mai buni în ceea ce facem. Ne-am sudat bine, zic eu, dacă nu ne-am fi potrivit cu siguranță nici nu ar fi mers. Eu cred că omul are capacitatea de a învăța toată viața, tot timpul cât este dispus s-o facă. Și asta continui să fac.
Anul acesta am concurat doar la Cupa României și la Europene. Pe mine personal nu m-a afectat deloc absența mai multor regate internaționale. Nu cred că îl afectează nici pe Cătălin, e nevoie de multă pregătire pentru un concurs, mai ales că este un an olimpic și toată lumea se pregătește pentru obiectivul principal. Restul competițiilor sunt secundare, în orice caz noi depunem mult efort și pentru celelalte competiții, iar noi nu ne-am axat pentru o pregătire specială la Europene, a fost mai mult o etapă de pregătire, ca un fel de antrenament și o verificare. Nici nu ne-am dorit să fim în cea mai bună formă. Obiectivul nostru este să fim în cea mai bună formă la olimpiadă.
Principalii adversari de la Tokyo sunt China, Germania, Cuba, Brazilia, Rusia, concurenții noștri principali, dar și ceilalți... Nu suntem mulți calificați, dar sunt echipe destul de puternice. Plus că pot fi și surprize, ca la orice competiții. Având în vedere concurența din prezent, orice medalie câștigată va cântări cred cât cea de aur", a declarat Mihalachi, potrivit Agerpres.

"Competițiile le câștigă cei care sunt pregătiți"

Sportivul a vorbit și despre experiența acumulată la ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice, dar și despre faptul că va intra în competiție la Tokyo fără să fi participat la stagiul de pregătire pe apă sărată organizat în Japonia.
"Nu mă îngrijorează faptul că nu m-am antrenat pe o apă sărată. După părerea mea nu contează prea mult, pentru că am fost la Tokyo în 2019, și am mers bine, dar am participat doar o zi sau două și eram destul de adormit, nu mă obișnuisem cu fusul orar. Treaba asta cu acomodarea contează cel mai mult. Cu apa nu îmi fac nicio problemă pentru că lacul Snagov este perfect pentru pregătirea noastră la Tokyo. Nu este un canal artificial făcut special pentru disciplina noastră, cu un canal adiacent, așa că are deschidere foarte mare, bate vântul, condițiile nu sunt cele mai bune, dar toată lumea va participa în condiții egale. Nu cred că ne-ar fi nouă mai greu decât adversarilor noștri.
Competițiile le câștigă sportivii care sunt pregătiți pentru ele. La Londra am depus prea mult efort în ultima parte a pregătirii și am ajuns epuizați la concurs. Ne-am simțit bine de abia la o săptămână sau două după JO, a fost o greșeală din care eu am învățat și încerc să-i învăț și pe alții ca să nu se mai repete", a adăugat Victor Mihalachi.
România nu a mai câștigat nicio medalie olimpică la proba de canoe de 21 de ani, ultimul aur fiind adjudecat în 2000 de actualul antrenor al lotului olimpic de canoe, Florin Popescu, care a făcut echipă cu Mitică Pricop în proba de canoe 2 pe 1.000 de metri.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Kayak Four 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:23
Tokyo 2020
Canoe Sprint Women's Double 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:11