Echipajul olandez format din Marieke Keijser și Ilse Paulis a ratat, în această dimineață, medaliile de aur în finala de dublu vâsle feminin. Deși au condus pe toată durata cursei, în ultimele secunde barca acestora s-a oprit inexplicabil în apă, iar italiencele au profitat, adjudecându-și titlul olimpic. Olanda a trecut linia de finiș a treia, după Italia și Franța.
Motivul pentru care Marieke Keijser și Ilse Paulis au pierdut aurul olimpic pe ultimii 50 de metri este acela că vâslele celor două s-ar fi încălecat în apă, ele pierzând ritmul după ce uneia i-ar fi alunecat vâsla din mână.
În timpul festivității de premiere, fosta canotoare Gillian Lindsay, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 2000, care a comentat finala pentru Eurosport Marea Britanie, a spus că olandezelor le va fi greu să treacă peste acest eșec.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
"Îmi vine mie să plâng. Au condus tot drumul, au condus toată cursa. De ce, de ce s-a întâmplat asta? Cred că trebuie să fie îmbrățișate, doar consolarea antrenorului lor contează acum.
Nu poate fi exprimat în cuvinte ce s-a întâmplat, o să dureze ceva până se vor vindeca și vor accepta ce s-a întâmplat. Nu e deloc ușor să procesezi aceste momente în fața întregii lumi, când toată lumea te privește, încercând să obțină o reacție", a spus fosta sportivă.

România, pe locul 6

În finala de dublu vâsle - categoria ușoară, din această dimineață, a participat și echipajul României, format din Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă. Cele două au încheiat cursa pe locul 6, cu timpul de 6 minute, 49 de secunde și 40 de sutimi.

Jocurile Olimpice: Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au încheiat pe locul 6 finala la dublu vâsle

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50