Canotajul românesc a promis medalii pentru actuala ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo și se ține de promisiuni. După Londra 2012, unde au rămas în afara podiumurilor de premiere și un bronz la Rio 2016, în proba feminină de 8+1, tricolorii au cucerit deja trei medalii la întrecerile din Japonia.
Ieri, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit medalia de aur la dublu vâsle, iar Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au câștigat medalia de argint la patru rame. Iar Regatele de canotaj nu s-au încheiat.
Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au concurat în prima finală a zilei de joi, la dublu rame. După timpi obținuți în serii și semifinale, ei și-au depus candidatura pentru a fi pe podium la Tokyo. Bătălia lor a fost de la bun început cu frații Sinkovic. Martin și Valent, campioni olimpici în urmă cu 5 ani la dublu vâsle.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă fac echipă din 2017

Sportivii români au concurat împreună pentru prima dată în 2017. De atunci au crescut de la an la an și au devenit unul dintre cele mai puternice echipaje de dublu rame din lume. Medaliile au început să se adune, inclusiv un titlu european la Poznan, dar visul lor a fost de la bun început un podium olimpic. Munca lor din toți acești 4 ani nu a fost în zadar!
Sigur, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă și-ar fi dorit să câștige medalia de aur. Dar azi au avut niște adversari foarte puternici. Martin și Valent Sinkovic au plecat foarte puternic de la bun început și nu au slăbit ritmul în niciun moment. Echipajul tricolor și-a făcut propria tactică, nu a tras în funcție de adversari. Au lăsat sprintul lor devastator pentru final.

Jocurile Olimpice, canotaj: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă câștigă medalia de argint la dublu rame

La 1.000 de metri, croații au avut un avans de peste 2 secunde. Pe final, dublul din România a scăzut diferența la aproape o secundă (1.29). Până la urmă, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au mulțumit cu medalia de argint. Oricum, o performanță fabuloasă atât pentru ei, cât și pentru sportul românesc. Ei sunt deja o promisiune și pentru Paris 2024, având în vedere că au doar 28 de ani, respectiv 24 de ani. Croații care fac echipă de ani de zile au trecut deja de 30 de ani.

A treia medalie olimpică la dublu rame masculin (2-)

Pentru proba de dublu rame masculin, acest rezultat a însemnat a trei medalie din istorie pentru România la Jocurile Olimpice.
Petru Iosub și Valer Toma au cucerit medalia de aur la Los Angeles 1984. Patru ani mai târziu, la Seul, Dănuț Dobre și Dragoș Neagu au terminat pe locul 2, astfel că au intrat în posesia medaliilor de argint.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50