Organizastorii de la Tokyo au modificat în ultimul moment programul competițiilor de canotaj. Se anunță o prognoza meteo nefavorabilă duminică, iar probele au fost programate cu o zi mai devreme.
Acesta a fost motivul pentru care România și-a schimbat port-drapelul. Mădălina Bereș trebuia să aibă această atribuție, dar a fost nevoită să cedeze această onoare Simonei Radiș, care nu are cursă sâmbătă. Ea a intrat în barcă vineri, alături de Ancuța Bodnar. Cele două au acces fără emoții în semifinalele probei de dublu vâsle.

Trei echipaje, direct în semifinale, alte patru merg în recalificări

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
Cele șapte bărci ale României au avut prestații excelente. Primele au intrat pe canalul olimpic Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi, cele două au terminat seria pe locul al doilea și au obținut calificarea directă pentru semifinalele probei de dublu rame.

Jocurile Olimpice: Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş s-au calificat direct în SF la dublu rame

La scurt timp, echipajul masculin de dublu rame a făcut bis. Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au zburdat în ultima parte a cursei și i-au învins pe reprezentanții Olandei. Românii au încheiat cursa cu 6:33.86, performanță care le-a asigurat direct un loc în semifinale.

Jocurile Olimpice, canotaj: Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc s-au calificat direct în semifinale

Recuperare de senzație la dublu vâsle

Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă au oferit o cursă de infarct. Cele două au avut un start slab, fiind o bună parte din cursă doar pe locul 4. Cele două au avut un final de senzație și au reușit să câștige seria preliminară și astfel au obținut biletul direct pentru semifinale.
Bărcile de 8+1 sunt nevoite să reintre în recalificări pentru a prinde finalele olimpice. La masculin, ”tricolorii” au terminat pe locul 3 în serie, la o distanță de aproape 11 secunde față de Germania.

Jocurile Olimpice, canotaj: Barca tricoloră 8+1 a terminat pe locul 3 în serie la masculin

Fetele au făcut o cursă curajoasă, au condus după primul kilometru, însă Statele Unite au avut un final mai bun și au reușit să câștige seria. Doar primul echipaj din fiecare manșă de calificare a mers direct în ultimul act.

Jocurile Olimpice, canotaj: Echipajul tricolor feminin 8+1 a terminat pe locul 2

În recalificări merg şi echipajele de patru rame feminin (Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu şi Roxana Anghel) şi cele de patru rame masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari). Ambele bărci au șanse reale să obțină un loc care să le permită să meargă mai departe.
Medaliile care se vor acorda sâmbătă, la Jocurile Olimpice:
 • Tir cu arcul - echipe mixte
 • Ciclism - cursa de șosea - masculin
 • Scrimă - spadă feminin
 • Scrimă - sabie masculin
 • Judo - feminin, 48 kilograme
 • Judo - masculin, 60 kilograme
 • Tir - pușcă aer comprimat 10 metri feminin
 • Tir - 10 metri pistol masculin
 • Taekwondo - feminin, 49 kilograme
 • Taekwondo - masculin, 58 kilograme
 • Haltere - feminin, 49 kilograme
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe eurosport.ro.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50