Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final incredibil în Amstel Gold Race! Van Aert s-a impus pentru un vârf de roată în fața lui Pidcock

Nicu Savin

Actualizat 18/04/2021 la 21:05 GMT+3

Wout Van Aert a câștigat Amstel Gold Race, după o cursă cu un final incandescent. Belgianul și Tom Pidcock au trecut simultan linia de sosire și numai foto-finish-ul a putut face diferența.

Wout Van Aert a câștigat Amstel Gold Race

Credit imagine: Getty Images

Singura cursă clasică care are loc exclusiv în Olanda a avut o desfășurare așteptată, dar finalul a fost absolut incredibil. O evadare numeroasă a animat cursa în prima ei parte, dar plutonul a fost permanent în control.
Cursa a început practic cu 30 de kilometri înainte de final, când plutonul era compact și mai mulți rutieri au încercat să atace. Toate aceste atacuri au fost anihilate din fașă, dar cel dat de Wout van Aert (Jumbo-Visma), Tom Pidcock (Ineos) și Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) cu ceva mai multe de 10 kilometri înainte de final a fost decisiv.

Wout Van Aert a câștigat Amstel Gold, după un final decis la foto-finish

Cei 3 rutieri nu au mai putut fi ajunși din urmă și era clar că dintre ei se va alege câștigătorul. Totuși, jocurile de dinaintea sprintului dintre aceștia au adus plutonul foarte aproape, astfel că au fost nevoiți să deschidă ostilitățile mai devreme decât ar fi făcut-o în mod normal.
Max Schachmann a renunțat primul și s-a mulțumit cu locul 3, dar Van Aert și Pidcock au mers roată la roată până la linia de sosire și nici după reluări nu era clar cine a câștigat.
În cele din urmă, după mai multe tergiversări ale comisarilor, belgianul a fost declarat învingător. Acesta este al 2-lea succes al rutierului de la Jumbo Visma în cursele clasice în 2021, după ce se impusese și în Gent Wevelgem.
Victoria de astăzi a fost și o revanșă a lui Van Aert în fața lui Pidcock, după ce rutierul de la Ineos îl învinsese în urmă cu 3 zile în Săgeata Brabanteză!
picture

Doar photo-finish-ul a putut decide câștigătorul din Amstel Gold Race

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo