Săgeata Brabanteză este cursa care face tranziția între clasicele din Flandra și cele din Ardeni și chiar dacă ultimii doi câștigători (Matheiu Van Der Poel sau Julian Alphilippe) nu au fost la start, spectacolul a fost asigurat.
Evadarea a fost numeroasă, dar nu a avut sorți de izbândă, astfel că totul s-a decis în ultimii kilometri. Mai multe căzături în masă au creat haos în pluton, dar în cele din urmă Wout Van Aert (Jumbo Visma), Matteo Trentin (UAE) și Tom Pidcock (Ineos) au reușit să se desprindă și era clar că dintre ei se va alege câștigătorul.
VINCENZO NIBALI A SUFERIT O CĂZĂTURĂ URÂTĂ LA UN ANTRENAMENT ȘI PREZENȚA SA ÎN GIRO ESTE ÎN PERICOL
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Tom Pidcock, victoria carierei în Săgeata Brabanteză

Cei 3 au început însă prea devreme jocurile de dinaintea sprintului, astfel că plutonul s-a apropiat amenințător. În cele din urmă Van Aert a declanșat primul ostilitățile, iar Trentin a cedat repede, însă Pidcock a rezistat incredibil și chiar l-a depășit pe belgian, obținând o victorie pe care puțini ar fi mizat pe final.
"Știam că un astfel de sprint nu este la fel ca unul de la începutul zilei. Trebuie să ai picioare și încredere în tine. Eram destul de nervos, speram să nu vină cei din spate. Am fost la un moment dat strâns la margine, dar am reușit să ies de acolo și am câștigat. Știam că mă voi simți bine astăzi și mă bucur mult că am obținut acest rezultat frumos.", a declarat Pidcock la finalul cursei.
Aceasta este prima victorie din cariera profesionistă a rutierului de doar 21 de ani, care în acest sezon a mai avut evoluții apreciabile (locul 3 în Kuurne-Bruxelles-Kuurne și locul 5 în Strade Bianche), dar nu a reușit niciodată să meargă până la capăt. Pentru Ineos este a 2-a victorie în clasice din 2021, prima purtând semnătura lui Dylan Van Barle, care s-a impus în Dwaars door Vlaanderen.
Victoria de astăzi confirmă că Pidcock, care a câștigat Paris-Roubaix la tineret în anii trecuți, este făcut pentru cursele clasice și că englezul va fi un adversar pe măsură pentru specialiștii acestora în următorii ani.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54