Exact cum era de așteptat, câștigătorul etapei de astăzi a fost un rutier din evadare, care a fost din nou destul de numeroasă. Ben O'Connor s-a dovedit a fi cel mai puternic de această dată, după ce ieri nu a putut să îl învingă la sprint pe Jan Tratnik.
Astăzi, australianul a atacat pe ultima cățărare a zilei, Madonna di Campiglio, cu 8 kilometri înainte de final și chiar dacă Hermann Persteiner a plecat în urmărirea sa, rutierul de la NTT nu a mai putut fi ajuns. Austriacul a terminat pe locul 2, iar pe locul 3 a sosit Tom De Gent.
Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă victorie din cariera lui O'Connor. Rutierul de 24 de ani mai câștigase până acum etape doar în competiții de mâna a 2-a, precum Etoile de Besseges, Turul Alpilor sau Turul Austriei. Australianului îi expiră contractul cu NTT la finele acestui sezon, dar după prestația din acest Giro va avea cu siguranță suficiente oferte.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
IERI LA 18:54

Joao Almeida rămâne în roz

În lupta pentru clasamentul general nu a avut loc nimic spectaculos, deși existau premisele unor atacuri. Singurul care a încercat ceva pe MAdonna di Campiglio a fost Wilco Kelderman, dar liderul Joao Almeida s-a lipit imediat de roata acestuia, astfel că rutierul de la Sunweb a renunțat.
Extenuarea după aproape 3 săptămâni de cursă sau tendința de menajare în vederea etapei de mâine i-au făcut pe rutierii cu pretenții la tricoul roz să nu încerce atacuri decisive. Astfel, Joao Almeida rămâne lider și visul său de a ajunge în roz la Milano prinde tot mai mult contur.
Mâine urmează o nouă etapă și mai solicitantă, cu 4 cățărări repertoriate pe traseu, dintre care cea mai grea este Stelvio, un zid de 24,8 kilometri, cu o pantă medie de 7,4%. Finalul va fi pe o altă cățărare însă, Torri di Fraele (9 km/6,9%) și este din nou de așteptat ca rutierii de general să încerce atacuri.
Clasamentul etapei a 17-a din Giro 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/21/2919455.jpg
Clasamentul general după etapa a 17-a
https://i.eurosport.com/2020/10/21/2919462.jpg
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
IERI LA 12:35
Ciclism
Traseul din prima ediție a Turului Franței la feminin, care va avea loc în 2022
IERI LA 10:51